Hlavní obsah

Brno - Plzeň 1:0Stav série 2:2Vyrovnaný souboj Brna a Plzně rozhodl jediný gól Němce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Němec 1 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili v nedělním čtvrtém utkání čtvrtfinále play off extraligy Škodu Plzeň 1:0 a srovnali stav série na 2:2. O výsledku rozhodla branka nejproduktivnějšího brněnského útočníka Vojtěcha Němce ve 29. minutě. Hlavní oporou Komety byl brankář Marek Čiliak, který si připsal první čisté konto v play off. Páté utkání je na programu ve středu od 17:30 v Plzni.

Článek

Trenér Komety Kýhos sáhl po sobotním nezdaru k přeskládání týmu, do hry zařadil i sedmého obránce Dlapu a kromě produktivního Němcova útoku přeházel zbývající tři řady. Naopak plzeňský kouč Razým do sestavy po dvou vítězných duelech nesáhl.

Brňané začali hodně opatrně, z jejich výkonu byl patrný strach ze zbytečné chyby. Měli problémy s přechodem do protiútoků, jejich soupeř stejně jako v předcházejících utkáních dobře bránil střední pásmo. Hokejisté Plzně vynikali v první třetině aktivitou, mnohem častěji zakončovali. Nedostali se ale do vyložené šance a jejich střelecké pokusy ze střední vzdálenosti zlikvidoval Čiliak.

Západočeši v úvodní části druhé třetiny zvýšili tlak. Kometu nastartovala redukce ze čtyř na tři útočné řady. Hra se dostala do obrátek, domácí srovnali krok, do svého rejstříku zařadili i přesnější protiútoky.

Rozhodujícímu momentu ve 29. minutě předcházelo zaváhání hostů při střídání. V rychlém protiútoku našel Zohorna volného Pivka, který místo střely ještě jednou přihrával a našel zcela volného Němce. Nejlepší střelec Brna v play off nabídku pohotově proměnil v první branku a svůj čtvrtý přesný zásah ve vyřazovacích bojích.

Kometa hrála následně sebevědoměji, agresivněji a ubránila se i dvěma přesilovkám soupeře. Zejména v úvodu třetí třetiny prožili Brňané po vyloučení Zohorny a následně Jana Hanzlíka krušné okamžiky. V početní výhodě dostala Plzeň soupeře pod tlak, brankář Čiliak znamenal nepřekonatelnou překážku. Takticky dobře hrající Brňané už nedali soupeři v závěru zápasu šanci na vyrovnání.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 29. V. Němec (Pivko, H. Zohorna). Rozhodčí: Pešina, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - J. Hruška, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Jakub Svoboda - H. Zohorna, Raška, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Plzeň: Machovský - Jiří Hanzlík, Seman, Slovák, J. Jeřábek, Mozík, Moravčík - Duda, Martin Straka, Pletka - Kratěna, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Schleiss - M. Dvořák, Lev, Holec. Trenéři: Razým, Michal Straka a Špaček.

Reklama

Související témata: