Hlavní obsah

Pardubice - Třinec 0:1Stav série 1:3Martin Růžička rozhodl v poslední minutě o třetí výhře Třince

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Růžička 0 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Třince vyhráli v Pardubicích i druhé čtvrtfinálové utkání a ujali se vedení v sérii 3:1 na zápasy. Podobně jako sobotní střetnutí byl i nedělní zápas dlouho bezgólový. Když už se zdálo, že bude znovu muset rozhodnout prodloužení, dostal se 26 sekund před koncem ke slovu střelec Martin Růžička a zajistil Třinci vítězství.

Článek

Oceláři po sobotním úspěchu útočili na třetí výhru v sérii, která by jim zajistila možnost na domácím ledě bojovat o postup do semifinále. Ve čtvrtém zápase nemohli Oceláři počítat s Orsavou, místo něj hrál Kindl. Trenéři Pardubic zase museli oželet služeb kapitána Kočího, jehož místo zaujal v play off debutující Korím.

Podobně jako o den dříve se poměrně útočné vedený zápas měnil v čekání na gól. V první třetině k němu měly stejně blízko oba týmy, když za Hudáčkem i Hrubcem zvonily tyče. Polák se do ní trefil při oslabení, konstrukci za třineckým brankářem označkoval z úhlu Tybor. Svou šanci si mezi beky dokázal najít i střelec Růžička, ale na Hudáčka při úniku nevyzrál.

Ke změně stavu nepřispěly ani přesilové hry, kterých rozhodčí rozdali oběma týmům dostatek. Pardubicím v nich zoufale chyběl nápad, Třinec zase nedokázal strojovou kombinaci dovést k nebezpečnému zakončení. Výjimkou byla jen rána Polanského do tyče. Pardubice se po dlouhé době dostaly ke slovu až v závěru druhé části, Tybor ale dlouhý nápor nezakončil gólem.

Dvě třetiny znovu gól nenabídly. Tentokrát zápasu oproti předchozímu střetnutí trochu scházela jiskra. Útočné výpady byly z obou stran opatrnější, na hráčích se viditelně projevovala únava z předchozích strhujících duelů.

Ve třetí třetině měly několik šancí na zlomení bezbrankové stavu oba týmy, ale dlouho se zdálo, že vyrovnaný zápas bude muset rozseknout prodloužení. Třinec navíc nezužitkoval přesilovou hru. Definitivní rozhodnutí padlo v čase 59:34, když Martin Růžička dotlačil za brankovou čáru nahození Adamského. Třinec tak bude mít šanci ve středu první šanci zajistit si postup do semifinále.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka a nahrávky: 60. Martin Růžička (Adamský, Polanský). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 10 071. Stav série: 1:3.
Pardubice: Hudáček - Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Píša, Korím - P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Nahodil, Somík - Půhoný, Semorád, Endál. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Zíb, Linhart, Trončinský, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - D. Květoň, Bonk, V. Polák - Rákos, Kindl, Rufer - Hrňa, Peterek. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: