Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 2:1 SNStav série 4:1Drama s Vítkovicemi rozhodla Sparta v nájezdech a poprvé od roku 2009 je v semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Přibyl 1 : 0
33. Kudělka 1 : 1
80. Pech (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty si poprvé od roku 2009 zahrají semifinále play off. V pátém čtvrtfinálovém utkání udolali Vítkovice po velkém boji 2:1 po samostatných nájezdech, když ten rozhodující proměnil Lukáš Pech. Pražané celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy. Ostravané už potřetí za sebou končí ve čtvrtfinále.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Tomáš Pöpperle vychytal nájezdy a Sparta jde do semifinále play off.

Článek
Fotogalerie

Sparta do duelu vstoupila velkým tlakem a už ve třetí minutě šla do vedení. To Přibyl při signalizované výhodě z levého kruhu střelou na vzdálenější tyč překonal Šindeláře. A domácí mohli hned vzápětí vést o dvě branky, jenže Ton ani Ivan Rachůnek střelami zblízka neuspěli.

S přibývajícími minutami se Vítkovice začaly více osmělovat a hra se vyrovnávala. V deváté minutě se hostující Huna dostal hned ke dvěma dorážkám, tu první mu ale lapil Pöpperle, napodruhé zase zamířil nad branku. Sparťanský gólman pak vychytal i ujíždějícího Szturce a uchránil svému týmu hubený náskok.

V prostřední třetině hosté postupně přebrali iniciativu a Pražany přehrávali. Ve 30. minutě po Vandasově nahození poskakoval puk v brankovišti, Sparta ale nebezpečný moment přečkala. Jenže Vítkovice jí dál zatápěly...

Nejprve zlomil hůl, pak Kudělka šťastně srovnal

A v centru dění byl zejména jejich obránce Tomáš Kudělka. Ten sice nejprve při nadějné příležitosti v přesilovce zlomil při pokusu o střelu hůl a na střídačku mířil pořádně nazlobený, po pár minutách se ale přece jen dočkal. Byť s velkou dávkou štěstí. Kudělkův nahozený puk takřka od střední čáry totiž trefil do bruslí sparťanského obránce Kubáta a Pöpperle na změnu směru nestačil zareagovat.

Od třetí třetiny Sparta nastupovala bez svého kanonýra Petra Tona, i přesto však zabrala a znovu začala zaměstnávat Šindeláře. Jenže ten chytal s velkou jistotou. To nejdříve pocítil Hlinka, jehož střelu z voleje vítkovický gólman betonem vykopl, a následně i Forman, jenž chtěl objet branku a z druhé strany do ní zasunout puk, jenže Šindelář byl u tyče o chvilinku dříve.

A protože pak Jandačovi svěřenci nezužitkovali ani dvě přesilovky, šlo se do prodloužení. Holešovičtí byli aktivnější a v 73. minutě mohli rozhodnout. To by ale nesmělo být Šindeláře, který fantasticky vyrazil nad branku Hlinkovu střelu. Nakonec však mohli udeřit hosté, Vandas ale tři minuty před koncem nastavení v sólovém úniku trefil jen Pöpperleho.

A tak poprvé v letošním play off musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jako jediný v nich skóroval Lukáš Pech a poslal Spartu do semifinále.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 2:1 SN (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Přibyl (T. Rachůnek, Pilař), rozhodující nájezd Pech - 33. Kudělka (Sloboda). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 10 070.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Simon, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
Vítkovice: Šindelář - Dudáš, Barinka, Sloboda, Kudělka, R. Stehlík, Kovář - Strapáč, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Kolouch, E. Němec - J. Káňa I, Szturc, Šedivý. Trenéři: Oremus a Šimíček.
KONEČNÝ STAV SÉRIE: 4:1.

Reklama