Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 4:0Stav série 3:2Zlín vyhrál nad Hradcem Králové, Štůrala má první nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Horák 1 : 0
17. Veselý 2 : 0
23. Okál 3 : 0
59. Kubiš 4 : 0
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína zvítězili v pátém utkání čtvrtfinále extraligy nad Hradcem Králové 4:0, ujali se v sérii vedení 3:2 na zápasy a v pátek na východě Čech mohou dovršit postup. Za Berany se do střelecké listiny zapsali obránce Oldřich Horák a útočníci Ondřej Veselý, Zdeněk Okál a Pavel Kubiš. Své první čisté konto v nejvyšší soutěži vychytal Tomáš Štůrala, který dostal poprvé v play off přednost před Liborem Kašíkem.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z gólu proti Hradci Králové v pátém utkání čtvrtfinále play off.

Článek
Fotogalerie

Hosté přijeli bez obránce Vydareného a naopak se do jejich zadních řad vrátil Ptáček. Úvod zápasu přinesl spoustu nepřesných zlínských rozehrávek, z nichž pramenila častá zakázaná uvolnění. Územní převahu ale Východočeši nevyužili.

Poté Zlínští s přehledem ubránili čtyřminutové vyloučení Horáka, jenž způsobil krvavé zranění Dejovi. Na konci oslabení navíc zahrozili Köhler s Veselým. Na opačné straně po střele Frühaufa zasahoval Štůrala. Po srovnání řad získávali domácí převahu. Köhler ani Leška brankáře Kacetla nepřekonali.

Stupňující se tlak Zlína korunoval gólem od modré čáry Horák. Domácí obránce tak odčinil svůj předchozí prohřešek. Šanci k vyrovnání měl Marha, jenž ale místo odkryté branky trefil pouze Štůralu. Zlínský brankář následně vyrazil střelu Marka a Horák pohotově odehrál puk do bezpečí.

Při další gólové situaci odvedl velký kus práce Honejsek, jenž zavezl puk do útočné třetiny. Sám zblízka Kacetla nepřekonal, a tak připravil pozici pro Veselého, jenž navýšil vedení Zlína. Nápor domácích v závěru třetiny utnulo vyloučení Lešky.

Kubiš v závěru stvrdil výhru Beranů

V dalším průběhu určovali tempo hry Zlínští. Po ubráněném oslabení přidal třetí gól Okál, jenž si z dorážky chladnokrevně připravil bruslí puk ke střele a skóroval z mezikruží. Po tomto gólu vystřídal Kacetla v hradecké brance Kantor.

Před polovinou zápasu se stala nepříjemná situace hlavnímu rozhodčímu Polákovi, jenž dostal ránu tečovaným pukem do obličeje. Do zápasu se po nezbytném ošetření vrátil. Do konce druhé části byli vyloučeni Harant a po něm Okál. Ani jeden trest ale k další změně průběžného stavu nevedl.

V posledním dějství si svěřenci trenéra Vlacha bezpečně hlídali třígólový náskok. Ten mohl navýšit agilní Honejsek, ale proti Kantorovi tváří v tvář neuspěl. Východočeši nenašli recept na pozornou zlínskou obranu a ke skórování jim nepomohly ani dvě přesilovky v řadě. Definitivní podobu výsledku určil v přesilovce Kubiš.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Horák, 17. O. Veselý (Honejsek), 23. Okál (Řezníček), 59. Kubiš (Melenovský, Marušák). Rozhodčí: Šindler, Polák - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 10:7, navíc Harant (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5161.
Zlín: Štůrala - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Řezníček, Horák - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Hradec Králové: Kacetl (23. Kantor) - Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Švagrovský, Marha, Červený - Škoda, Knotek, J. Marek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
STAV SÉRIE: 3:2.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice