Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 1:2 PPStav série 2:4Hokejisté Zlína vyhráli prodloužení v Hradci a jsou v semifinále play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Balaštík 0 : 1
58. Škoda 1 : 1
76. Čajánek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové
Aktualizováno

Hokejisté Zlína se stali třetím semifinalistou extraligy. Loňský poražený finalista vyhrál šestý zápas na ledě Hradce Králové 2:1 v prodloužení, o čemž rozhodl v čase 75:14 kapitán Petr Čajánek. Zlín opanoval sérii 4:2 na zápasy, jeho soupeřem v semifinále, které začne ve středu 2. dubna, bude Třinec.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Petr Leška se raduje z gólu Zlína v Hradci Králové.

Článek

Domácí Mountfield byl zpočátku o něco aktivnější, k čemuž mu pomohla i brzká přesilovka po Kotvanově prohřešku. Ta však přišla vniveč a následně se začali osmělovat i Berani, v jejichž brance dostal opět příležitost Štůrala. Ani šance Köhlera a Veselého ale stavem nepohnuly.

Ve 12. minutě přišlo největší vzrušení první třetiny: Mertl po nečekaném odrazu puku od mantinelu uháněl sám na Štůralu, při zakončení ale rozezvučel jen brankovou konstrukci. Na druhé straně kontroval Balaštík, přihrávku vzduchem před prázdnou branku minul Kubiš a ranou bez přípravy po hrozivém nápřahu neuspěl Honejsek, k němuž se zatoulal kotouč po nepřesnostech v rozehrávce domácích.

Zkraje druhé části se proháčkoval přes celou délku kluziště až do zakončení Knotek, o gólovou tečku ho však připravil pozorný Štůrala. A bezchybný byl strážce zlínského brankoviště i při Harantově pokusu.

Po polovině základní hrací doby Královéhradečtí zmáčkli svého soka, Štůrala se zapotil při Ptáčkově bombě, puk do odkryté branky nedokázal dostat Škoda. Poté přišla přesilovka domácích, v níž se znovu vyznamenal skvělý Štůrala po dalším dobře mířeném pokusu zkušeného beka Ptáčka.

Rozdílová trefa dlouho nepřicházela

V končící 37. minutě měli Berani jedinečnou příležitost v podobě 103 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, stačilo jim však pouze dvacet. Po Marušákově ráně od modré čáry se puk od zadního hrazení odrazil ke zcela volnému Balaštíkovi a zlínský kanonýr už si věděl rady. Před druhou přestávkou si klasickou přesilovku zahrál i Mountfield, jenže Kudrna ani jednu ze dvou slibných možností neproměnil.

Do třetího dějství vlétli Východočeši plni odhodlání se ještě poprat s nepříznivým vývojem. Tvrdík po akci Pospíšila a jeho střílené přihrávce tečí zblízka minul prázdnou branku. Poté přišla na řadu další přesilovka, v níž hosté přežili bez úhony s notnou dávkou štěstí, ale na začátku 48. minuty už se domácí dočkali. V signalizované početní výhodě ukončil po 107 minutách a jedné vteřině Štůralovu neprůstřelnost v sérii Škoda.

Rozhodnutí měli na holích Šimánek, Balaštík a v 56. minutě i Čajánek; toho sice nevychytal gólman, jenže nezacílil přesně. A protože selhal i Tvrdík, došlo na prodloužení.

V něm bylo k vidění hned několik zajímavých momentů, o něco více ze hry měl Hradec, jenže rozdílová trefa dlouho nepřicházela. Přinesla ji až signalizovaná přesilovka pro Zlín. Hosté v přečíslení nejprve nastřelili zásluhou Lešky tyč, o pár vteřin později uzavřel celou sérii Čajánek.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 48. Škoda (Dej, Pospíšil) - 38. Balaštík (Marušák, Leška), 76. Čajánek (Marušák, Leška). Rozhodčí: Husička, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Knotek - Zámorský oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5742. Konečný stav série: 2:4.
Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Ptáček, Mikuš, Jank, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Švagrovský, Knotek, Škoda - Rousek, Červený, J. Marek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Zlín: Štůrala - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Řezníček, Horák - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice