Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 6:0Plzeň ponížila zoufalý Liberec a slavila rekordní vítězství sezóny

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rybalka (vlastní) 1 : 0
13. Petržela 2 : 0
22. Procházka 3 : 0
32. Hrošovský 4 : 0
66. Petržela 5 : 0
80. Ďuriš 6 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Potupný debakl schytali fotbalisté Liberce při sobotním vystoupení na hřišti Plzně v duelu 22. kola Gambrinus ligy. Západočeši znectili soupeře prezentujícího se naprosto nedůstojným výkonem šesti góly a jen o jednu trefu zaostali za svým rekordním vítězstvím 7:0 z roku 2010, kdy doma ztrapnili Ústí nad Labem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Milan Petržela oslavuje druhý gól do sítě Liberce.

Článek

Už ve druhé minutě přímý kop Kovaříka srazil do vlastní branky Rybalka a hosté už se nevzpamatovali. Nebyli schopní si kloudně přihrát, ztráceli míče prakticky druhým kontaktem, a když ještě kvůli svalovému zranění odstoupil už po dvanácti minutách lídr a kapitán Radoslav Kováč, byl osud Severočechů zpečetěn. Zvláště, když za pár vteřin Pimpara změnil střelu dělovky Petržely, která podruhé zapadla za záda bezmocného Hrošša.

Domácí excelovali. Kombinačně naprosto dominovali, hráli bez chyb a navíc se ani zbědovaného soupeře neschopného jakékoliv odpovědi nemuseli obávat. Když Procházka střelou z přímého kopu a Hrošovský po standardní situaci navýšili skóre na rozdíl čtyř branek, šlo vlastně ještě o milosrdný příděl.

Při tutovce Čišovského hlavičkujícího z malého vápna totiž míč vykopnul z čáry Pavelka, Kolář zase hlavičkoval po centru Hrošovského v ideální pozici nad branku. Hosté byli neškodní. Za celý poločas nevyslali směrem k plzeňské brance jedinou střelu, o vážném ohrožení si mohli nechat jen zdát.

Liberec ani nevystřelil na plzeňskou branku

Hned po obrátce měl obrovskou šanci Tecl, ale Hroššo si připsal první úspěšný zákrok, když tutovku domácího kanonýra zmařil. Plzeň dál zápasu vládla, držela míč, kombinovala a tlačila Severočechy k jejich brance. Když pak Luckassen zaspal po autovém vhazování při hlídání Koláře, našel plzeňský záložník centrem z levé strany u vzdálenější tyče Petrželu pálícího popáté do liberecké sítě.

Hosté byli odevzdaní, neměli naději na zvrat a ani nejevili snahu o korekci skóre. Naopak Sackey skosil na hranici pokutového území Petrželu a Ďuriš z penalty přidal šestý gól domácích.

Hostům se přeci jen naskytla naděje alespoň na čestný úspěch, když po chybě Hubníka poslal Rybalka do brejku Luckassena, jenže ten v tutové pozici vůbec netrefil branku. Severočeši tak za celý zápas ani jednou nevystřelili mezi tyče. Plzeň slavila nejvyšší ligové vítězství letošní sezóny.

Gambrinus liga, 22. kolo:
Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 6:0 (4:0)
Branky: 13. a 66. Petržela, 2. vl. Rybalka, 22. Procházka, 33. Hrošovský, 79. Ďuriš z pen. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Štěrba. ŽK: Kovařík - Frýdek, Luckassen, Pavelka. Diváci: 10242.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský (74. Hubník), Procházka, Limberský - Hořava (69. Horváth), Hrošovský - Petržela, Kolář (76. Ďuriš), Kovařík - Tecl. Trenér: Uhrin.
Liberec: Hroššo - Coufal, Kováč (12. Sackey), Pimpara, Frýdek - Obročník - Šural (68. Jarolím), Pavelka, Rybalka, Kolár - Luckassen. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: