Hlavní obsah

Třicetdevítka stoupala vzhůru a dojatý Hašek říkal: Buffalo má nejlepší hokejové fanoušky

Buffalo poctilo Dominika Haška. Před utkáním NHL s Tampou Bay bylo při slavnostním ceremoniálu, při němž aplaudovala vyprodaná hala, vyřazeno číslo 39, které českého hokejového brankáře zdobilo v dobách jeho největší slávy. Devětačtyřicetiletý Hašek přišel do Buffala během sezóny 1991/92. V jeho dresu odehrál celkem devět ročníků.

Foto: Gary Wiepert, ČTK/AP

Buffalo legendárnímu Haškovi symbolicky darovalo šavli.

Článek

„Je skvělé být opět tady v hale a v Buffalu vůbec. Vyvolává to ve mně skvělé vzpomínky. Je nesmírná čest být uveden do klubové Síně slávy," rozplýval se Hašek. „Nikdy bych tady nestál, kdyby nebylo tolika lidí, kteří mi pomáhali během mé kariéry. Je skvělé být součástí tak skvělé rodiny, jako je ta Buffala," pokračoval.

Šestinásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL se v Buffalu dočkal ocenění, kterým bylo před ním poctěno pouhých šest hokejistů.

„Tohle město má opravdu nejlepší hokejové fanoušky. Nikdy jste mě neopustili a bylo vždy příjemné se sem vracet. Bylo skvělé hrát pro tak vášnivé publikum," ocenil Hašek místní fanoušky.

„Když jsem v roce 2001 opouštěl Buffalo, chtěl jsem, aby část mé osoby nikdy město neopustila. Proto jsem založil organizaci Hasek´s Heroes," prozradil. Nadace už 14 let podporuje mladé tamní sportovce z nemajetných rodin.

„Jsem hrdý na to, že navždy budu součástí Buffala Sabres," uzavřel jeden z nejlepších brankářů v historii svou děkovnou řeč.

V sobotu se Hašek ohlížel za svou kariérou v Buffalu v obsáhlejším rozhovoru.

Reklama

Související témata: