Hlavní obsah

Sparta - Znojmo 3:0Sparta udržela osmibodový náskok na Plzeň a Lafata trumfl Siegla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Lafata 1 : 0
54. Kadeřábek 2 : 0
75. Hušbauer 3 : 0
Záznam online reportáže

Dobře bránící soupeř jim kladl dlouho odpor, ale nakonec se překvapení v Generali Areně nekonalo. Fotbalisté Sparty porazili Znojmo 3:0 a po 22. kole Gambrinus ligy si v čele tabulky dál udržují osmibodový náskok před druhou Plzní. Odpor nováčka zlomil první brankou kanonýr David Lafata, který vede tabulku střelců již s dvanácti trefami a se 134 góly už sám vévodí historickému pořadí české ligy před Horstem Sieglem. Sparta porazila Znojmo počtvrté v sezóně, dvakrát v lize a dvakrát v poháru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty (vpředu) a Daniel Odehnal ze Znojma.

Článek
Fotogalerie

Letenští chtěli dát zapomenout na dva soutěžní zápasy bez výhry a do nováčka se od prvních minut opřeli. Po centru Krejčího a hlavičce Dočkala zakončoval zblízka Lafata a mír skončil na horní síti. Hrubý pak měl plné rukavice práce, aby vyrazil jedovku Matějovského. V další šanci se pak zjevil nečekaně často hlavičkující Dočkal. Míč do sítě ovšem neposlal ani další hlavičkář Kadeřábek a Znojmo dál odolávalo.

Nápor domácích se stupňoval, Dočkalův gól po rychlém brejku kvůli ofsajdu neplatil, Váchovu ránu k tyči gólman vyrazil. Nováček si vypracoval jednu nebezpečnou standardku, ale jinak hlavně hlídal svou obrannou ulitu. Před přestávkou se ovšem osmělil a Vašíček ve 40. minutě před úplně prázdnou brankou jen těsně nedosáhl na míč.

První gólový okamžik tak přišel až v posledních sekundách první půle. A stál za to. Costa podle svého zvyku pláchl po levém křídle a odcentroval, Hušbauer zpracoval míč elegantní patičkou a kapitán Lafata prudkou střelou ukončil čekání na gól.

Hned na začátku druhého dějství ovšem mohlo být srovnáno. Po hrubce Brabce měl tutovku Vašíček a poté i dorážející Buchta, ale Vaclík svůj tým výrazně podržel. Hosté toho brzy litovali, protože Dočkalův centr využil hlavičkující Kadeřábek ke vstřelení gólové pojistky. Další tutovku spálil Krejčí, ale Hrubého mezi nohama prostřelil Hušbauer, který si tak 11. gólem v sezóně udržel jednogólový odstup za parťákem Lafatou.

Sparta Praha - 1. SC Znojmo 3:0 (1:0)
Branky: 45. Lafata, 54. Kadeřábek, 75. Hušbauer. Rozhodčí: Franěk - Hájek, Pospíšil. ŽK: Odehnal, Reljič (Znojmo). Diváci: 7661.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha (72. Mareček), Matějovský - Dočkal, Hušbauer, Krejčí (78. Konaté) - Lafata (83. Juliš). Trenér Lavička.
Znojmo: Hrubý - Helísek, Jonov, Odehnal, Mudra - Hnaníček, Buchta - Crnkič (58. Gál-Andrezly), Haurdič (46. Reljič), Cihlář (62. Diarrassouba) - Vašíček. Trenér Kalvoda.

Reklama

Související témata: