Hlavní obsah

Teplice - Příbram 1:0Bratanovič spasil Teplice, Severočeši se znovu tlačí na třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Bratanovič 1 : 0
Záznam online reportáže

Teplice
Aktualizováno

Fotbalisté Teplic zvítězili v předehrávaném utkání 23. kola první fotbalové ligy nad Příbramí 1:0. Jedinou branku domácích vstřelil šest minut před koncem zápasu střídající Bratanovič. Gól padl z rychlého protiútoku, v předchozí akci nastřelili hosté břevno. Teplice zůstávají po zisku tří bodů na čtvrté příčce, na třetí Mladou Boleslav ztrácejí bod. Příbram je desátá s náskokem čtyř bodů na sestup.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický Chkwudi Chukwuma (vlevo) a Tomáš Pilík z Příbrami bojují o míč.

Článek

Tepličtí nešli do zápasu v komfortní situaci. Po třech zápasech bez výhry se jim začala vzdalovat třetí příčka, sestava jim prořídla zraněními i karetními tresty a úvod zápasu s Příbramí přidal další potíž. Radikální fanoušci se nesmířili s návratem útočníka Martina Fenina - navrátilce nejdřív uráželi a na většinu prvního poločasu dokonce odešli z ochozů.

Vyprázdněný sektor pro domácí ale mohl mít i jiný důvod - Teplickým se do té doby vůbec nevedlo. Nedokázali se proti zatažené Příbrami prosadit a sami ji pouštěli do šancí. Brankář Grigar musel během prvních sedmi minut zlikvidovat jak záludný centr Jugase, který padal pod břevno, tak i tutovku Krbečka, který se objevil ve vápně úplně sám. Parádní desetiminutovku hostů završil Tarczal, který na levé straně vápna obral o míč stopera Klimpla, jenže po jeho přiťuknutí pálil Řezníček těsně vedle.

Pak už začali hrát domácí, ale v přeplněném vápně se dostávali do šancí jen obtížně. Aspoň kousek prostoru dostal ve 25. minutě Vachoušek, jenže jeho střelu zlikvidoval brankář Hruška.

Řezníčkovu střelu tečoval Jablonský na tyč

Příbrami se začátky poločasů dařily. I v tom druhém dostala domácí pod tlak a byla blízko i ke gólu: v 56. minutě se dostal Řezníček ke střele, která s přispěním teče Jablonského doskákala až na tyč. Pro stopera domácích by to býval druhý vlastní gól během jediného týdne.

Teprve potom se domácí trochu probrali a začali se tlačit dopředu. Po rychlém pasu zprava byl blízko gólu Litsingi, který ve skluzu pálil těsně mimo, v 65. minutě pak prošel obranou ze strany Nivaldo a jen výborný zákrok Hrušky zastavil míč na cestě do sítě. Pak už se ale snaha domácích změnila zase v křeč a v posledních dvaceti minutách byla Příbram nebezpečnější i fotbalovější.

Když navíc v 84. minutě poslal Pilík přímý kop ze 30 metrů do břevna, zdálo se, že domácí budou rádi i za remízu, jenže za půl minuty bylo všechno jinak. Dlouhý nákop propadl až k Bratanovičovi, který utekl stoperům a prostřelil i Hrušku. Šťastnou výhru už potom domácí uhlídali a před víkendovým programem se přiblížili k třetí Mladé Boleslavi na jediný bod.

23. kolo první fotbalové ligy:
Teplice - Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 84. Bratanovič. Rozhodčí: Paták - Blažej, Mokrusch. ŽK: Litsingi, Vondrášek - Zápotočný, Zeman. Diváci: 3920.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Klimpl, Jablonský, Hošek - Litsingi, Ramos, Jindráček, Vachoušek (90.+2 Takács), Chukwuma (46. Nivaldo) - Salami (81. Bratanovič). Trenér: Ščasný.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - Tarczal, Krbeček (87. Kraut) - Pilík, Volešák (82. Slepička), Zeman (72. Danoski) - Řezníček. Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: