Hlavní obsah

Jihlava - Ml.Boleslav 2:1Mladá Boleslav prohrála v Jihlavě a komplikuje si boj o třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Jungr 1 : 0
50. Harba 2 : 0
61. Koreš 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi poprvé od listopadu v první lize prohráli, když ve 23. kole podlehli Jihlavě na jejím hřišti 1:2. Zakončili tak nevydařený týden, ve kterém vypadli i z Poháru České pošty. Naopak Jihlava už pošesté ze sedmi jarních zápasů bodovala zásluhou gólů Jungra a Harby. Za hosty už jen snižoval Koreš.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Jihlavy se radují z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Mladá Boleslav v předchozích sedmi zápasech pokaždé bodovala, díky čemuž se probojovala až na třetí místo tabulky, tentokráte si však boj o postup do Evropské ligy zkomplikovala. Zatímco její pronásledovatelé Teplice i Liberec bodovali naplno, ona ztratila a třetí místo drží už jen o bod.

Přitom to byla právě Boleslav, kdo měl první velkou šanci, ale střelce ze čtyř z posledních pěti soutěžních zápasů Boleslavi Ščuka vychytal brankář Hanuš.

Středočeši měli více ze hry, územní převahu, ale Vysočina spoléhala na rychlé brejky. Jeden takový mohl do úspěšného konce dotáhnout domácí kapitán Vaculík po přihrávce Harby, ale trefil jen vybíhajícího brankáře Diviše

Ve 26. minutě měla obrovskou šanci Mladá Boleslav, když domácí Mikula poslal Hanušovi krátkou malou domů, míče se zmocnil jihlavský odchovanec v dresu Středočechů Štohanzl, který šel sám na branku. Rychlý Hanuš mu ale dovolil jen přihrát na Koreše, jehož hlavičku zneškodnil na brankové čáře Mikula, který tak napravil svou chybu.

Místo toho udeřila Jihlava, když Jungr dokázal ve vápně špičkou kopačky přehodit Diviše po přihrávce Vaculíka. Jungr se tak pasoval na muže zápasu, po přestávce se navíc proměnil v nahrávače. Už po pěti minutách posunul míč na volného Harbu, který rovněž jen dloubnul míč přes Diviše a vstřelil svůj 11 ligový gól v tomto soutěžním ročníku.

Po hodině hry vrátil hosty zpátky do hry Koreš, který si hezky zpracoval přihrávku Jarolíma a trefil se přesně k tyč. Jihlava už se ale ubránila a již je téměř zachráněná.

23. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branka: 33. Jungr, 50. Harba - 61. Koreš. Rozhodčí: Nenadál - Pilný, Pospíšil. ŽK: Jungr, Hanuš - Dosoudil, Štohanzl. Diváků: 3638.
Jihlava: Hanuš - Mikula, Šourek, Krejčí, Vepřek - Kukol (66. Kosak), Jánoš (75. Karlík), Jungr, Kučera, Vaculík - Harba (89.Přeučil). Trenér: Rada.
Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil - Zahustel (75. Bartl), D. Jarolím, Koreš, Ščuk (64. Magera), Štohanzl (71. Chramosta) - Šultes. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: