Hlavní obsah

Brno - Sparta 3:5Stav série 2:2Hokejisté Sparty uspěli na ledě Komety a srovnali semifinálovou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Rolinek 0 : 1
10. Koreis 1 : 1
15. Polášek 1 : 2
21. Kempný 2 : 2
39. Buchtele 2 : 3
42. Přibyl 2 : 4
57. Zohorna 3 : 4
59. Pech 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty Praha zvítězili ve čtvrtém semifinále play off extraligy v Brně nad Kometou 5:3 a vyrovnali stav série na 2:2. Na rozdíl od nedělního duelu byla Sparta produktivnější. Dvakrát na její náskok Brňané odpověděli vyrovnáním skóre, o vítězství hosté rozhodli na přelomu druhé a třetí třetiny dvěma góly po hrubých chybách soupeře. Série pokračuje ve čtvrtek v Praze na ledě suveréna základní části.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Sparťanský útočník Miroslav Forman (za bránou) se raduje z gólu, který vstřelil Adam Polášek (zcela vlevo). Přihlíží forvard Pražanů Daniel Přibyl. V brankovišti sedí překonaný brankář Komety Marek Čiliak.

Článek
Fotogalerie

Po nedělním nezdaru v prodloužení trenér Sparty Jandač sáhl k několika změnám v sestavě. Do prvního útoku zařadil Buchteleho, poprvé do play off zasáhl i Divíšek. Také brněnský kouč Kýhos pozměnil tým, do základní sestavy se dostal Dlapa a v play off se představil premiérově útočník Novotný, který nahradil Rašku. Sparta vstoupila do utkání razantněji. Už ve 4. minutě z jednoduchého protiútoku po ose Philipp, Pech se dostal do šance Rolinek, jehož střela propadla za brankáře Čiliaka.

Kometa po inkasovaném gólu přidala na důrazu a v 10. minutě vyrovnal Koreis, jenž našel při dorážce skulinku mezi chrániči brankáře Pöpperleho. Po čtvrthodině hry ujel po pravé straně Forman, jenž našel přesnou přihrávkou najíždějícího obránce Poláška, který přidal druhou branku.

Hned v úvodu druhé třetiny se podařilo Kometě vyrovnat po hrubé chybě obránce Sičáka, který z prostoru za brankou vyhodil kotouč přímo na hokejku Kempného. Na jeho tvrdou ránu nestačil Pöpperle vůbec reagovat.

Pech pojistil výhru Sparty

Kromě vysokého tempa přibyly na ledě i zákroky za hranicí pravidel. Ve 29. minutě po faulu na útočníka Pecha byl brněnský obránce Jan Hanzlík vyloučen na pět minut a do konce utkání. Kometa se přesilovce soupeře ubránila. Navíc trvala jen tři minuty, neboť ji ukončil faulem Rolinek. Stejný trest jako Hanzlíka potkal i Tomáše Rachůnka, jenž trefil loktem Němce do hlavy. Nejproduktivnější útočník Brna opustil led na nosítkách a na rozdíl od Pecha se už do hry nevrátil. Odjel na vyšetření do nemocnice.

Kometa doplatila na nervozitu při 47 sekund dlouhé přesilovce pět na tři. V dalším pokračování dokonce Sparta v oslabení dala třetí branku. Domácí obránce Kempný nechtěně vrátil soupeři přihrávku na vyrovnávací gól. Jeho křížný pas zachytil Hlinka a z jeho přihrávky Buchtele ve 39. minutě skóroval.

Hned v úvodu třetí třetiny Kometa nevyužila přesilovku a naopak Přibyl hned po návratu z trestné lavice vstřelil čtvrtou branku Sparty. Brňané ještě necelé čtyři minuty před koncem po gólu Hynka Zohorny vykřesali naději na vyrovnání. Při power play Brna ale Pech střelou do prázdné branky pojistil vítězství Pražanů.

Semifinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 10. Koreis (Burian, Vondráček), 21. Kempný, 57. H. Zohorna (Žižka, T. Svoboda) - 4. Rolinek (Pech, Philipp), 15. Polášek (Forman, T. Rachůnek), 39. Buchtele (J. Hlinka), 42. Přibyl (Klimek), 59. Pech (Buchtele). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Jan Hanzlík - T. Rachůnek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Dlapa, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Š. Novotný, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.
Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Klimek, Divíšek, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.
STAV SÉRIE: 2:2.
Postoupí do letošního finále play off extraligy Sparta, nebo Brno?
Sparta
45,5 %
Brno
54,5 %
Celkem hlasovalo 55895 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4