Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Kladno 6:2Kladno po prohře v Boleslavi ztrácí na záchranu už devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Mikulík 1 : 0
22. Látal 2 : 0
32. Starý 3 : 0
35. Musil 4 : 0
45. Dalecký 4 : 1
54. Havlíček 4 : 2
58. Klimenta 5 : 2
60. Lenc 6 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 7. kole baráže o extraligu Kladno 6:2 a udrželi první místo o skóre před Olomoucí. Bruslařský klub navíc unikl třetímu Chomutovu na rozdíl pěti bodů a Rytíři po prohře ztrácejí pět utkání před koncem na postupovou druhou pozici už devět bodů.

Článek

Do mladoboleslavské sestavy se po dvouzápasové přestávce vrátil obránce Toman a proti svému bývalému klubu se v osmé minutě výrazně přičinil o otevření skóre. Do jeho přesilovkové střely od modré čáry se před bránou vložil Mikulík, tečovaný puk přeletěl gólmana Cháberu a skončil v jeho brance.

O pět minut později se další bývalý kladenský hráč Látal nechtěně mohl přičinit o vyrovnání. Po jeho hrubce v boleslavském obranném pásmu se před Valenta dostal Růžička, ale nezakončil přesně.

Pak už se Látalovi dařilo a podepsal se pod všechny góly druhé třetiny. Ve 22. minutě se po dlouhé přihrávce Žabky dostal za kladenskou obranu a sólo zakončil mezi Cháberovy betony. Po polovině zápasu Látal přihrál na modré čáře Starému, při jehož střele měl kladenský brankář zakrytý výhled a u pravé tyče nedokázal zasáhnout.

Povedenou pasáž domácích pak zakončil Látal v 35. minutě asistencí u Musilova gólu na 4:0, po kterém Chábera opustil kladenskou bránu a nahradil ho Cikánek.

Kladenské naděje oživil v 45. minutě Dalecký, jenž se dostal do úniku a navzdory faulu skóroval. V 54. minutě navíc přesilovkovou trefou do poloprázdné brány snížil Havlíček na 2:4.

Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby Rytíři odvolali brankáře, ale ztratili puk, Klimenta ujížděl k prázdné brance, ale kvůli faulu nemohl zakončit. Rozhodčí posoudili situaci jako technický gól. Později ještě Lenc završil skóre gólem na 6:2 po přečíslení tří na jednoho.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Mikulík (Toman, D. Výborný), 22. M. Látal (Žabka, Bohunický), 32. Starý (M. Látal), 35. Musil (M. Látal, Bohunický), 58. Klimenta (technický gól), 60. Lenc (Broš, Klimenta) - 45. Dalecký (T. Kaberle, Eberle), 54. Havlíček (Patera, M. Hořava). Rozhodčí: Lacina, Minář - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 3980.
Mladá Boleslav: Valent - Toman, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Žabka, Kurka - Pabiška, D. Výborný, Mikulík - Klimenta, Broš, Jarůšek - Starý, Musil, M. Látal - Kubica, Vrbata, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Kladno: Chábera (35. Cikánek) - Kolářík, T. Kaberle, Gutwald, P. Hořava, Majeský, David Růžička - Tenkrát, Machač, M. Hořava - Zagrapan, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Patera, Eberle - Strnad, Havlíček, Bajaruns - Šilhavý. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Reklama

Související témata: