Hlavní obsah

Třinec - Zlín 3:4 po prodl.Stav série 2:3Zlín potřetí za sebou porazil Třinec a má v semifinále mečbol

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Honejsek 0 : 1
30. Polák 1 : 1
34. Květoň 2 : 1
45. Melenovský 2 : 2
46. Marušák 2 : 3
47. Růžička 3 : 3
67. Kotvan 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli pátý zápas semifinálové série play off v Třinci v prodloužení 4:3 a od postupu do finále je dělí jediné vítězství. Zápas zvratů rozhodl v 67. minutě v přesilovce Oldřich Kotvan, Zlín jeho gólem porazil Oceláře potřetí za sebou. Šesté utkání, které může rozhodnout o postupujícím, se bude hrát v sobotu od 17:30 ve Zlíně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost zlínských hokejistů z výhry na ledě Třince.

Článek
Fotogalerie

V boji o třetí bod v sérii už nebyl v úvodu prostor pro bezuzdnou ofenzivu, jakou Oceláři předvedli v minulém utkání ve Zlíně. Snad s vědomím dvou nezdarů na soupeřově ledě Třinec začal i doma poněkud ostražitěji, ale už v šesté minutě při něm stálo velké štěstí. Hostům vyšla nacvičená a osvědčená herní situace: Marušák prostřelil klubko hráčů clonící Hrubcovi a toho zachránila horní tyč.

Třinec pak ožil. Povedenou sekvenci v deváté minutě sehrál Rákosův útok, ale jeho lídr po Květoňově akci bez přípravy nastřelil Kašíka. Domácí pak soupeře točili v útočném pásmu v dvouminutové přesilovce, ale zapomněli na Honejska vracejícího se z trestné lavice a ten si po Holíkově pasu podal Hrubce mazáckým forhendovým blafákem.

Třinečtí znervózněli. Ještě víc jim málem přitížil Veselý, ale v 19. minutě z úhlu před prázdnou brankou promáchl Balaštíkovu přihrávku. Vyrovnávací gól byl dlouho v nedohlednu. I přes aktivitu se domácím pouze kostrbatě dařilo přecházet do útočného pásma. Ale sázka na zjednodušený styl hry jim přesně v polovině zápasu přece jen přinesla ovoce: Polanský z brejku trefil tyč a odražený puk doklepl do sítě Polák.

Třinec otočil skóre za čtyři minuty

Bylo jasné, že branka nabije domácí novou energií. Třinec začal po ledě létat a během čtyř minut otočil skóre. Květoň si nejprve vynutil faul a během signalizovaného vyloučení, které se protáhlo na několik desítek sekund, pak ještě z brankoviště vrátil za Kašíka vyraženou Rákosovu ránu.

Tím však zvraty zdaleka nekončily. Zlín znovu soupeře zmrazil slepenými góly v nástupu do třetí části. Melenovský svým zásahem zaměstnal videorozhodčího, protože puk po odražené ráně Řezníčka usměrnil do branky stehnem. Hned po vhazování se Čajánek protáhl až před Hrubce, ale kličku nedotáhl. Za 99 sekund už hosté zase vedli, když se v přesilovce ujala Marušákova rána od modré čáry, které stínil Balaštík.

Stejný postup vyšel i Třinci. Dřív než upadl do křeče, nahodil puk před branku Linhart a zřejmě od Růžičkových zad doputoval po 44 sekundách až do sítě. Závěr řádného času odehrály oba týmy odvážně a mohly rozhodnout. Hrubcovi však pomohl po Honejskovi švihu do ramene velký kus štěstí, stejně jako na druhé straně Kašíkovi, když Rákosova střela se s jeho tečí snesla na břevno.

V prodloužení se domácím škaredě vymstilo špatné střídání. Zlín je v přesilové hře na dvě minuty zavřel v pásmu, vyčerpaný čtyřlístek Ocelářů už nestačil bruslit a Kotvan tečí mezi Hrubcovy betony zajistil Zlínu třetí výhru v sérii.

Semifinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
HC Oceláři Třinec - PSG Zlín 3:4 v prodl. (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Polák (Polanský), 34. D. Květoň (Rákos, Hrňa), 47. Martin Růžička (Linhart, Rákos) - 14. Honejsek (Holík, Matějíček), 45. Melenovský (Řezníček, Ondráček), 46. Marušák (Leška, Köhler), 67. Kotvan (Leška). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 5032. Stav série: 2:3.
Třinec: Hrubec - D. Nosek, Galvas, Trončinský, Linhart, Roth, Zíb - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Polák, Bonk - D. Květoň, Rákos, Rufer - Matuš, Peterek, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Zlín: Kašík - Kotvan, Zámorský, Marušák, Horák, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurik a Hrazdira.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2014

  • Čtvrtfinále

  • Sparta Praha - logo Sparta Praha Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 1
  • Plzeň - logo Plzeň Brno - logo Brno
    2 : 4
  • Třinec - logo Třinec Pardubice - logo Pardubice
    4 : 1
  • Zlín - logo Zlín Hradec Králové - logo Hradec Králové
    4 : 2
  • Semifinále

  • Sparta - logo Sparta Brno - logo Brno
    3 : 4
  • Třinec - logo Třinec Zlín - logo Zlín
    2 : 4
  • Finále

  • Brno - logo Brno Zlín - logo Zlín
    1 : 4