Hlavní obsah

Kladno - Chomutov 6:2Kladno v baráži poprvé naplno bodovalo a udrželo naději

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kaberle 1 : 0
16. Hořava 2 : 0
20. Tenkrát 3 : 0
37. Zagrapan 4 : 0
39. Stehlík 4 : 1
41. Hruška 4 : 2
50. Majeský 5 : 2
59. Růžička 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili v 8. kole baráže o extraligu Chomutov 6:2 a poprvé v boji o udržení mezi elitou naplno bodovali. Rytíři o své výhře rozhodli již v první třetině, ve které třikrát skórovali. Kladno je i nadále v tabulce skupiny poslední, na druhou Olomouc ztrácí čtyři kola před koncem šest bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Tomáš Kaberle přispěl gólem k výhře Kladna nad Chomutovem.

Článek

V kladenské kleci se tentokrát objevil Cikánek a jeho nasazení přineslo domácím štěstí. Hned na začátku sice Středočeši nevyužili dvě přesilové hry, ale ve 13. minutě se v početní výhodě dostali do vedení. Gólmana Martina Růžičku překonal obránce Tomáš Kaberle.

Ještě do konce první třetiny domácí své vedení zvýšili. O druhý gól se postaral Miloslav Hořava, uklidňující třetí branku přidal v poslední sekundě úvodní dvacetiminutovky Tenkrát, který se prosadil i přes protivníkův faul.

Od druhé třetiny se do branky Pirátů místo Růžičky postavil Kostúr a jeho spoluhráči se snažili zdramatizovat zápas. Zvýšená aktivita však dlouho ke gólu nevedla. Nejblíže k němu měl v 35. minutě Gajovský, který však na Cikánka nevyzrál. Vzápětí se navíc na druhé straně prosadil Zagrapan, jehož branku musel potvrdit videorozhodčí, a vypadalo to, že je o vítězi rozhodnuto.

Majeský uklidnil Rytíře

Hosté ale nerezignovali a podařilo se jim duel zdramatizovat. Ještě v závěru druhé třetiny v přesilovce snížil Stehlík a hned na začátku třetí části překonal Cikánka podruhé David Hruška. Z čtyřbrankového vedení bylo rázem jen dvoubrankové. Místo dalšího snížení ale přidali pátý gól hráči Kladna, v přesilovce je uklidnil Majeský.

Poslední slovo měl Růžička, který šestým gólem potvrdil nejvydařenější zápas Kladna v baráži. Chomutov tak po slibném vstupu do baráže popáté za sebou prohrál.

8. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. T. Kaberle (M. Hořava), 16. M. Hořava (Patera, L. Procházka), 20. Tenkrát (M. Hořava, Patera), 37. Zagrapan (Dragoun), 50. Majeský (Tenkrát), 59. David Růžička (Kuchler, Dragoun) - 39. J. Stehlík (Malec, Jaroslav Svoboda), 41. D. Hruška (Gajovský, Hřebejk). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - D. Jelínek, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 2287.
Kladno: Cikánek - Majeský, T. Kaberle, Jankovič, P. Hořava, L. Procházka, David Růžička - Tenkrát, Patera, M. Hořava - Zagrapan, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Machač, Eberle - Strnad, Havlíček, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Chomutov: Martin Růžička (21. Kostúr) - Stehlík, Malec, Krstev, Havel, Rutta, M. Jass, Tejnor, Bartejs - Balej, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Jaroslav Svoboda, Sikora, Šagát - O. Kaše, Kämpf, Kubinčák. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

Reklama

Související témata: