Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 5:3Hokejisté Kladna prohráli v Olomouci a sestupují z extraligy. Po 12 letech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kuchler 0 : 1
2. Machač 0 : 2
5. Hořava 0 : 3
10. Pekr 1 : 3
19. Selingr 2 : 3
36. Herman 3 : 3
45. Rác 4 : 3
52. Knotek 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna, šestinásobní mistři republiky, prohráli v 9. kole baráže o extraligu na ledě Olomouce 3:5 a už nemají šanci udržet se mezi elitou. Sestupují po dvanácti letech, domácí tým se naopak přiblížil postupu do nejvyšší soutěže. Rytířům se přitom vydařil vstup do zápasu, v 5. minutě vedli již 3:0. Hanáci ale pěti góly vývoj duelu otočili.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kladenský brankář Lukáš Cikánek s pomocí Tomáše Kaberleho likvidují akci Aleše Jergla z Olomouce.

Článek

Středočeši v předešlém kole baráže oživili výhrou nad Chomutovem šanci na záchranu nejvyšší soutěže, v dalších zápasech ale potřebovali vyhrát. A v Olomouci začali velmi dobře. Již po 55 sekundách hry se dostali do vedení, když Kuchler vyjel z roku a střelou mezi betony překonal Vošvrdu.

Za půl minuty to bylo již 0:2. Domácí obraně ujel Eberle, jehož Vošvrda ještě vychytal, ale proti Machačově dorážce již nestihl zasáhnout a přenechal své místo Halászovi. Ani on ale neudržel čisté konto dlouho. V 5. minutě hrálo Kladno přesilovku a Miroslav Hořava zajistil hostům tříbrankové vedení.

Hororový úvod ale domácí nepoložil a v polovině první třetiny se Olomouc nadechla. Rác s Hermanem prošli středním pásmem a Pekr po přesné přihrávce od Hermana snížil na 1:3.

Pekr měl obrovskou šanci ve 13. minutě, ale Cikánek zázračně vyrazil. V 19. minutě jel na Cikánka sám Jergl, ale hostující brankář Rytíře opět fantasticky podržel. V závěru první části ale Hanákům pomohl šťastný odraz puku od mantinelu a Selingr snížil na 2:3.

V druhé třetině se dlouho hrál opatrný hokej, až v 36. minutě ujel obraně hostí Rác, objel branku, a přestože Cikánek jeho pokus vyrazil, Herman bekhendem do odkryté branky vyrovnal na 3:3. Poté mohl vrátit hostům vedení Kuchler, ale Halász jeho gólovou šanci zlikvidoval.

A domácí, hnaní dopředu vyprodaným stadionem, nakonec dokonali obrat. V 45. minutě přiblížil Hanou k extralize Rác a snahu Rytířů vrátit se do zápasu utnul v 52. minutě po rychlém protiútoku Knotek.

9. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Olomouc - Rytíři Kladno 5:3 (2:3, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Pekr (Herman, Rác), 19. Selingr, 36. Herman (Rác), 45. Rác (Pekr), 52. Knotek (Jaroměřský) - 1. Kuchler (Dragoun, Zagrapan), 2. Machač (David Růžička, T. Kaberle), 5. M. Hořava (Tenkrát, Patera). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Vošvrda (2. Halász) - Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček - Kucharczyk, Ostřížek, Selingr - Marosz, Knotek, Vodný - Pekr, Rác, Herman - Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.
Kladno: Cikánek - Majeský, T. Kaberle, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, David Růžička - Tenkrát, Patera, M. Hořava - Zagrapan, Dragoun, Kuchler - Dalecký, Machač, Eberle - Strnad, Havlíček, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Vrátí se kladenští hokejisté hned příští rok zpět do extraligy?
Ano
37,3 %
Ne
62,7 %
Celkem hlasovalo 17931 čtenářů.

Reklama

Související témata: