Hlavní obsah

Kladno - Ml. Boleslav 3:5Broš hattrickem přiblížil Mladé Boleslavi postup do extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Broš 0 : 1
31. Broš 0 : 2
37. Šilhavý 1 : 2
38. Tenkrát 2 : 2
42. Dalecký 3 : 2
44. Látal 3 : 3
50. Broš 3 : 4
60. Mikulík 3 : 5
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v 10. kole baráže o extraligu na ledě Kladna 5:3 a stačí jim zisk jediného bodu, aby po dvou letech slavili návrat do nejvyšší soutěže. Hattrickem zařídil vítězství útočník Michal Broš, který si připsal v 50. minutě i vítěznou trefu. Mladá Boleslav nejdříve vedla 2:0, pak už jistě sestupující Kladno otočilo stav na 3:2, ale Bruslařský klub dokázal odpovědět a dvě kola před koncem je opět o něco blíže jistotě účasti v extralize.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Mladoboleslavský útočník Michal Broš (uprostřed) se raduje se spoluhráči z gólu proti Kladnu.

Článek
Fotogalerie

Úvod utkání před 1300 diváky šance nenabídl. Jen při Machačově vyloučení otestoval domácího gólmana Cikánka Broš. Rytíři mohli otevřít skóre v 15. minutě, kdy faulovaný Machač bekhendem na Valenta nevyzrál. V přesilovce se snažil protlačil do šance Dalecký. Na přelomu první a druhého dějství Mladá Boleslav nevyužila při trestech Strnada a Procházky 79 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem.

Další dvojnásobné výhody se dočkali hosté po vyloučeních Růžičky a Miloslava Hořavy a už se dostali do vedení. Ve 26. minutě našel David Výborný mezi kruhy Broše, který už neměl problém překonat kladenského gólmana. Ve 31. minutě nejdříve neproměnil únik Tenkrát a vzápětí se radoval opět Bruslařský klub - osamocený Broš usměrnil za Cikánkova záda Pojkarovu přihrávku.

Kladno se snažilo odpovědět. Patera ještě šanci nevyužil, ale ve 37. minutě překonal Valenta tečí střely Kaberleho Šilhavý. Za 71 vteřin bylo vyrovnáno, když po vhazování v útočném pásmu vystřelil Miloslav Hořava a Tenkrát úspěšně dorážel.

Broš dosáhl na hattrick

Kladno se pak ubránilo v dalším oslabení při Procházkově akci. Ideální příležitost dovršit hattrick měl Broš, ale nejdříve si před odkrytou brankou puk zpracoval a pak zamířil jen do Cikánka.

Po 70 vteřinách třetí třetiny Kladno stav otočilo, když dostal na levé straně prostor Dalecký a přesnou ránou překonal Valenta. Ve 44. minutě hosté smazali ztrátu, když z úhlu prostřelil Cikánka Látal. Za tři minuty mohl vrátit Kladnu vedení Šilhavý, který se dostal před mladoboleslavského gólmana a bekhendem zakončil do levé tyče.

Hosté pak odolali při trestu Broše, který čtvrt minuty po návratu dovršil svůj střelecký večer, když přesnou střelou švihem o pravou tyč překonal Cikánka. Vyrovnat se snažil Tenkrát. Hosté pojistili výhru v závěrečné power play díky Mikulíkovi.

Po výhře Chomutova v Olomouci 3:2 v prodloužení ale Mladoboleslavští slavit postup nemohli. Dočkat se mohou nejdříve v pátek v Olomouci.

10. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav 3:5 (0:0, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 37. Šilhavý (T. Kaberle, Bílek), 38. Tenkrát (M. Hořava), 42. Dalecký (Eberle, David Růžička) - 26. Broš (D. Výborný, Musil), 31. Broš (Pojkar, Klimenta), 44. M. Látal (Starý, Žabka), 50. Broš, 60. Mikulík (Musil). Rozhodčí: Mikula, Souček - Blümel, Ondráček. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:1. Diváci: 1300.
Kladno: Cikánek - Majeský, T. Kaberle, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, David Růžička, od 21. navíc Gutwald - M. Hořava, Patera, Tenkrát - Dalecký, Machač, Eberle - Strnad, Dragoun, Kuchler - Šilhavý, Zagrapan, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Mladá Boleslav: Valent - Toman, Pojkar, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Žabka - Mikulík, D. Výborný, L. Pabiška - Lenc, Broš, Klimenta - M. Látal, Musil, Starý - Jarůšek, Vrbata, Kubica. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Postoupí Mladá Boleslav do extraligy?
Ano
93,6 %
Ne
6,4 %
Celkem hlasovalo 2266 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec