Hlavní obsah

VIDEO: Skandál před Kličkovým zápasem o titul. Bojuj se mnou, zbabělče, řval Briggs na šampióna

Aktualizováno

Pořádný poprask se strhl na úterní tiskové konferenci ukrajinského krále těžké boxerské váhy Vladimira Klička, jenž bude v sobotu v Oberhausenu obhajovat své tituly proti Australanovi Alexi Leapaiovi. Postaral se o něj americký boxer Shannon Briggs, jenž do konferenčního sálu hotelu v Düsseldorfu vtrhl a domáhal se souboje se šampiónem.

Shannon Briggs provokoval na tiskové konferenci KličkaVideo: Reuters

 
Článek

Udělal si pěknou reklamu! Dvaačtyřicetiletý Američan, jenž před čtyřmi lety v Hamburku utrpěl těžkou prohru na body s Vladimirovým starším bratrem Vitalijem (Briggs tehdy musel být dokonce s podezřením na krvácení do mozku hospitalizován), se na konferenci prodral přes početnou skupinu fotografů až k pultu s oběma borci, strhl ze sebe tričko a hodil ho po ukrajinskému šampiónovi. Ten se však stačil včas uhnout.

„Ty nejsi šampión! Bojuj se mnou, ty zbabělče! Postav se konečně těm nejlepším na světě," křičel do půl těla obnažený bývalý mistr světa organizace WBO, který se po dlouhé pauze znovu vrátil do ringu a tento měsíc vybojoval v průběhu osmi dnů dva vítězné duely.

Kličko, jehož čeká proti Leapaiovi už 65. souboj v profesionálním ringu, zůstal podle informací listu Bild ledově klidný. „Briggs? To je hudba budoucnosti. V tuhle chvíli se soustředím výhradně na sobotní zápas," prohlásil osmatřicetiletý držitel pásů organizací IBF, IBO, WBO a WBA.

Reklama