Hlavní obsah

VIDEO: Sbohem, Tito! Barcelona se naposledy rozloučila se zesnulým koučem Vilanovou

Barcelonský stadión Camp Nou se v sobotu zahalil do smutku. Fotbalisté katalánského celku, jeho fanoušci, ale také fotbalové osobnosti napříč Evropou přišli naposledy vzdát hold zesnulému trenérovi Titovi Vilanovovi. Ten zemřel v pátek ve věku 45 let, když prohrál dlouholetý boj s rakovinou příušní žlázy. Vedení španělského fotbalu se rozhodlo uctít jeho památku tím, že všechny víkendové zápasy první a druhé ligy začnou minutou ticha. Podobně se zachovaly i další evropské soutěže.

Barcelona se rozloučila s trenérem Titem Vilanovou.Video: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Na Camp Nou se už od rána scházeli příznivci v dresech Barcelony, kteří nesli červené růže a hned u vstupu do stadiónu míjeli obří portrét Vilanovy s nápisem: „Tito. Věčně. Navždy." Vlajky visely na půl žerdi.

Nechyběli ani hráči a bývalí kolegové. „Je to smutné, hrozná tragédie. Byl to tak mladý člověk, je ho taková škoda," prohlásil Jordi Roura, Vilanovův asistent, který Barcelonu trénoval v době, kdy se pětačtyřicetiletý kouč snažil vyléčit. „Odešel dobrý člověk, který vždycky pracoval naplno a nikomu nikdy neublížil," řekl trenér španělské reprezentace Vicente del Bosque. „Měl za sebou teprve polovinu života, je to velká ztráta," citovala třiašedesátiletého kouče agentura EFE.

Minutu ticha už za Vilanovu, který bojoval s rakovinou příušní žlázy od roku 2011, drželi v pátečním zápase fotbalisté Elche a Levante, podobně učinili také basketbalisté Realu Madrid a Olympiakosu Pireus před čtvrtfinálovým utkáním Evropské ligy. Minuta ticha předcházela například i bundesligovému střetnutí mezi Bayernem Mnichov a Werderem Brémy.

Další pietní akce se uskuteční v pondělí večer, kdy se v barcelonské katedrále uskuteční Vilanovův pohřeb. Rodina bude mít soukromý obřad se svými nejbližšími přáteli přes víkend.

Reklama

Související témata: