Hlavní obsah

Na Slovácku nadávali Peltovi, sudí zahnal hráče do kabin. Chvíli se nehrálo i na Letné

Uherské Hradiště
Aktualizováno

Kvůli nadávkám na adresu šéfa Fotbalové asociace ČR Miroslava Pelty rozhodčí Miroslav Zelinka asi na pět minut přerušil zápas 26. kola první ligy Slovácka s Olomoucí. Pár desítek sekund se nehrálo také na Letné, kde Sparta bojuje s Libercem. Důvod byl totožný - spílání Peltovi.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fanoušci Slovácka v utkání s Olomoucí.

Článek

Sudí v Uherském Hradišti dokonce na chvíli poslal hráče do kabin, pak hra pokračovala. Je to ale spíše výjimečný krok. Při jiných zápasech zní na Peltovu adresu rovněž nelichové skandování, hraje se však dál, sudí dosud nařízení o přerušení zápasu při vulgaritách uplatňují sporadicky.

Fanoušci v Uherském Hradišti od začátku také dávali najevo svůj názor na Peltu. Zelinka poprvé přerušil hru na startu druhé půle asi na minutu. Pokřiky ale neustávaly a po necelé hodině hry sudí zastavil hru znovu. K fanouškům poté zamířili někteří hráči i domácí kouč Svatopluk Habanec a snažili se je uklidnit.

Domácí "kotel" pak zabalil vlajky a na protest opustil stadión. Když se hráči po pěti minutách vrátili na trávník, většina zbylých příznivců začala skandovat "Pelta ven".

Slovácko odsoudilo chování svých fanoušků

Habance situace mrzela. "Takové chování nepatří na stadión. Po dlouhé době jsem nezaznamenal, že by nás naši fanoušci povzbuzovali skandováním Slovácko do toho. Pokyn rozhodčích byl jasný. Napomenutí rozhlasem, při dalším prohřešku přerušení na pět minut a případně ukončení utkání. Toho jsme se obával," řekl novinářům Habanec.

"Odsuzujeme chování našich fanoušků, poškodili klub i hráče. Pokud by mělo jejich chování pokračovat i v dalších zápasech, tak o takové fanoušky nestojíme," uvedl tiskový mluvčí Slovácka František Uhříček.

Na Letné arbitr Michal Paták hráče ponechal na hrací ploše, přerušení bylo minimální.

Reklama