Hlavní obsah

Budeš debutovat proti Liverpoolu, slyšel Kalas od Mourinha. Hit víkendu zvládl s noblesou

Praha

Debut jako hrom prožil český fotbalový obránce Tomáš Kalas. V ostře sledovaném duelu, který byl hitem víkendového programu, nastoupil poprvé v základní sestavě Chelsea při duelu na hřišti Liverpoolu. Londýnský gigant i bez největších hvězd v poněkud slátané sestavě šokoval Liverpool, který padl po jedenácti výhrách v řadě. A dokonce ani neskóroval, k čemuž přispěl precizním a sebevědomým výkonem i dvacetiletý rodák z Olomouce. „Na nervozitu nebyl čas," smál se po vítězství 2:0 Kalas v rozhovoru pro stránky společnosti Sport Invest.

Foto: Darren Staples, Reuters

Stoper Chelsea Tomáš Kalas brání liverpoolského Raheema Sterlinga.

Článek
Fotogalerie

Už ve středu Chelsea čeká odveta semifinále Ligy mistrů s Atletikem Madrid, navíc má váš tým čtyři zraněné hráče základní sestavy. Trenér Mourinho avizoval, že nejvytíženější zdravé opory bude v Liverpoolu šetřit. Řešil jste s mladými spoluhráči v Chelsea, zda dostanete šanci?

Ve skutečnosti to podle mého názoru bylo trošku jinak. Jasně, dalo se očekávat, že manažer některé hráče bude šetřit, ale nikdy situace nebyla postavená tak, že by v Liverpoolu nastoupili pouze náhradníci.

Vadilo vám a hráčům, kteří nenastupují pravidelně, že jste označováni v kontextu kádru Chelsea jako hráči druhého sledu?

Já byl v neděli vlastně jediný, kdo debutoval v základní sestavě, ostatní kluci nastupují poměrně často, nebo jde dokonce o opory hrající pravidelně. Myslím, že se jednalo trochu o mediální nadsázku, Chelsea má silný kádr.

Přepadla vás před debutem v základní sestavě nervozita?

Ne. A trochu mě to samotného překvapilo. Možná to bylo i proto, že jsem se dozvěděl o svém zařazení do sestavy až v neděli, takže na nervozitu ani nebyl čas. Manažer se jen v žertu zeptal nejzkušenějších hráčů, proti komu oni debutovali v Premier League. Kluci si vzpomínali na různé kluby a mně pak Mourinho povídá: No a ty budeš hrát napoprvé s Liverpoolem.

José Mourinho o Kalasovi:
„Hrál skvěle. Před zápasem jsme se smáli, protože velcí kluci jako Lampard nebo Cole debutovali v Premier League proti malým týmům. A Tomáš rovnou proti Liverpoolu na Anfield Road. Myslím, že to pro něj bylo krásné odpoledne, na něž se nezapomíná,“ pronesl portugalský manažer na stránkách Chelsea.

Jak jste se cítil po boku Ivanoviče na postu stopera, kde jste nastoupil vlastně na pozici zraněného kapitána a klubové ikony Terryho? Klapala spolupráce bez problémů?

Věřím, že jsme teorii o složitosti sehrávání obranné čtveřice postavili trochu na hlavu. Snad nebylo moc znát, že se jedná o můj první zápas. Samozřejmě jsem na vlastní kůži poznal, v čem se ještě musím zlepšovat a na čem zapracovat, ale měl jsem z toho dobrý pocit.

Britská média pěla na váš výkon chválu. Oceňovali jistotu, s kterou jste zápas zvládl. Bude čas výjimečný zápas kariéry oslavit? Dostal jste hodně gratulací k prvnímu startu v základní sestavě Chelsea?

Gratulací bylo hodně, zvláště po tak důležité výhře. Ale na oslavy moc nejsem. Zavolám si s rodinou, ale v pondělí jde fotbalový život dál a už dopoledne máme trénink. Takže možná až v létě si zavzpomínám, jaký byl můj první duel v základní sestavě.

Reklama

Související témata: