Hlavní obsah

Mourinho sepsul Hazarda: Neumí se obětovat pro tým, není mentálně připravený

V Chelsea to po vyřazení v semifinále Ligy mistrů od Atlétika Madrid vře. Do slovní přestřelky přes média se pustili záložník Blues Eden Hazard a impulzivní kouč Jose Mourinho. Belgický talent se vrátil do týmu na odvetu semifinále po zranění lýtka, ale po vyřazení nijak neskrýval frustraci z výsledku i způsobu hry svého mužstva.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Trenér Chelsea José Mourinho (vpravo) a kouč Atlétika Madrid Diego Simeone během odvetného zápasu semifinále Ligy mistrů.

Článek

"Chelsea není nastavená na to, aby hrála fotbal. Je nastavená na brejky. Jsme v nich dobří, trošku jako Real Madrid proti Bayernu (v druhém semifinále Ligy mistrů)," řekl Hazard v rozhovoru s francouzskou televizí. A jeho slova byla zejména v britském tisku interpretována jako kritika taktiky a herního systému Joseho Mourinha.

Portugalský kouč s odpovědí příliš dlouho neotálel. Před novináři otevřeně zpochybnil schopnost Hazarda obětovat se ve prospěch mužstva a naznačil, že s výkonem třiadvacetiletého Belgičana rozhodně nebyl spokojen.

Není mentálně připravený

„Když přijdou podobné komentáře od hráče, jako je Eden, je to normální, protože on není tím typem, který by se obětoval pro tým. Není mentálně připravený na to, aby se podíval na levého obránce a položil za něj život," cituje Mourinha BBC.

„V Madridu proti Atlétiku hrál Willian na levé straně a Ashley Cole byl celý zápas krytý. Proti Liverpoolu hrál nalevo Schürrle a nebezpečný hráč jako Glen Johnson byl totálně pod kontrolou. Eden není na tohle dostatečně mentálně silný," pokračoval portugalský trenér.

Svá slova dokládá situací předcházející vyrovnávací brance Atlétika v odvetě na Stamford Bridge, kdy Hazard nepokryl Juanfrana, jenž přihrál Lópezovi na gól.

„Když se podíváte na první gól Atlétika, pochopíte, kde byla chyba, a proč jsme inkasovali. Nejsem z toho šťastný (že se hráč neobětoval), mluvím s ním o tom celou sezónu a snažím se, aby se zlepšil," dodal Mourinho.

Reklama

Související témata: