Hlavní obsah

Catania - AS Řím 4:1AS Řím překvapivě klopýtl, Juventus slaví třetí titul v Serii A v řadě

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu získali už před pondělní dohrávkou 36. kola italské fotbalové ligy jistotu zisku titulu. Druhý celek Serie AS Řím totiž překvapivě klopýtl v Catanii, prohrál 1:4, a na turínský celek ztrácí nedosažitelných osm bodů. Juventus v italské nejvyšší soutěži dominoval potřetí v řadě, celkově slaví 30. titul. Milánské derby ovládlo AC, které zdolalo Inter 1:0.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Radost fotbalistů Juventusu

Článek

Catania, která se před 36. kolem nacházela na posledním místě, vedla ve 34. minutě již 2:0. Obě branky vstřelil záložník Mariano Izco. Nejprve mu patičkou v pokutovém území přihrál Sebastián Leto, druhou trefu pak Izco přidal, když se Catania dostala do protiútoku po nepovedené rozehrávce hostů. Do konce poločasu snížil po přihrávce Alessandra Florenziho Francesco Totti, jenž se trefil poosmé v sezóně.

V 55. minutě ale brankář De Sanctis vyrazil Letovu střelu pouze na Gonzala Bergessia, který nekompromisně zakončil. Na konečných 4:1 pak upravil střelou ze střední vzdálenosti Pablo Barrientos.

Catania, jejíž dres obléká také Jaroslav Plašil, o bod přeskočila Livorno, které prohrálo v Udine 3:5. Na nesestupovou sedmnáctou příčku ztrácí dvě kola před koncem tři body.

První poločas milánského derby branku nepřinesl, jasnou převahu ale mělo AC, vedené jako domácí tým. Poměr střel po úvodní pětačtyřicetiminutovce byl 8:0. Největší šance měli obránce Mattia De Sciglio a Brazilec Kaká, který trefil břevno.

V 65. minutě otevřel skóre záložník "Rossoneri" Nigel de Jong, jenž po centru Maria Balotelliho překonal brankáře Handanoviče hlavou. Nizozemec se trefil poprvé v sezóně.

Svěřenci Clarence Seedorfa pak vedení 1:0 ubránili a oplatili tak Interu stejnou porážku z prosincového duelu. AC Milán se posunul na osmé místo a stále živí naději na účast v Evropské lize. Inter ukončil sérii šesti zápasů bez prohry, zůstal ale pátý.

Italská fotbalová liga - 36. kolo:
Catania - AS Řím 4:1 (26. a 34. Izco, 55. Bergessio, 79. Barrientos - 37. Totti)
Chievo - FC Turín 0:1 (54. vlastní Sardo)
FC Janov - Boloňa 0:0
Parma - Sampdoria Janov 2:0 (8. Cassano, 90. Schelotto)
Udine - Livorno 5:3 (19. a 45. Di Natale, 21. Agyemang-Badu, 34. Pereyra, 44. Gabriel Silva - 13. a 29. Paulinho, 88. Mesbah),
AC Milán - Inter Milán 1:0 (65. De Jong).

Reklama

Související témata: