Hlavní obsah

Liberec - Teplice 2:1Delarge posunul Liberec k Evropě, Teplicím se naopak vzdálila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Pavelka 1 : 0
44. Litsingi 1 : 1
57. Delarge 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Přímou bitvu o poháry zvládl lépe Liberec, který v severočeském derby porazil Teplice 2:1 a rivala odsunul ze 4. příčky, která zaručuje účast v kvalifikaci o Evropskou ligu. Dvě kola před koncem má Slovan na Teplice náskok dvou bodů. Důležitou výhru mu zajistila po přestávce hlavička konžského útočníka Dzona Delarge.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Vondrášek z Teplic v hlavičkovém souboji s libereckým útočníkem Dzonem Delargem.

Článek
Fotogalerie

Naposledy srazily Spartu, staly se prvním týmem, který čerstvého mistra v letošní sezóně porazil, ovšem v Liberci to bylo ze strany Teplic v úvodní půlhodině velké nic. Domácí byli hladovější, zarputilejší, agresivnější. Hned v úvodní minutě dokonce skórovali, ovšem kvůli hraní rukou Martina Frýdka gól neplatil.

Dál hrál jen Slovan, které vůbec nepřipomínalo mužstvo, které poslední dvě utkání prohrálo shodně 1:4. Modrobílí se tlačili do soupeřovy šestnáctky, pokoušeli se o střelbu, předváděli akce na minimální počet doteků.

Frýdek a Marek Jarolím pálili ještě nepřesně, všechno za ně ale napravil David Pavelka, který v 23. minutě parádně trefil levačkou do růžku. Brzy mohl zvýšit z úniku Budnik, brankář Tomáš Grigar však hosty podržel. Teplice se probraly až po půlhodině, kdy mohl srovnat Litsingi, jenže gólmana Tomáše Hrošša neobstřelil.

Delarge trefil Slovanu tři body

Ten si ale vybral v závěru první půle víc než slabší chvilku, když nepochopitelně neudržel na zemi lehoučký balón s Litsingi už nemohl prázdnou branku minout. Gól do šatny, navíc po takové minele, s Libercem zákonitě zamával, a hra se vyrovnala.

I tak ale v 57. minutě podruhé udeřil. Maroš Klimpl podskočil Frýdkův centr, a Delarge, jenž nastoupil po zranění vůbec poprvé v jarní části soutěže, zamířil hlavou přesně. Domácí byli zpátky na koni, vítězství mohli z brejků několikrát pojistit, blízko zápisům do střelecké listiny byli Pavelka s Rajnochem. Nemuselo je to však nakonec mrzet, důležité tři body stejně získali. U Nisy by se tak mohly na podzim znovu hrát evropské poháry.

28. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
FC Slovan Liberec - FK Teplice 2:1 (1:1)
Branky: 22. Pavelka, 57. Delarge - 44. Litsingi. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Kotík. ŽK: Pokorný, Obročník - Litsingi, Ramos. Diváci: 3722.
Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Pokorný, Fleišman - Pavelka, Obročník, M. Jarolím, Delarge - Budnik (76. Pimpara), Frýdek (74. Novotný). Trenér: Vavruška.
Teplice: Grigar - D. Jablonský, Klimpl, Matula - Vondrášek (56. Ramos), Vachoušek, Ljevakovič, Nivaldo - Litsingi, Jindráček (76. Fenin), Chukwuma (28. Vůch). Trenér: Ščasný.
Který tým skončí v Gambrinus lize čtvrtý a zajistí si tak účast v předkole Evropské ligy?
Liberec
75,6 %
Teplice
17 %
Slovácko
7,4 %
Celkem hlasovalo 2061 čtenářů.

Reklama

Související témata: