Hlavní obsah

Příbram - Jablonec 3:0Příbram rozhodla duel s Jabloncem už v první půli a je blízko záchrany

Příbram

Fotbalisté Příbrami porazili ve 28. kole Gambrinus ligy doma Jablonec 3:0 a v podstatě si tak zajistili záchranu. V tabulce mají nyní 31 bodů a dvě kola před koncem mají pětibodový náskok na místa sestupu. Na matematickou jistotu si však musejí počkat do příštího kola. Středočeši rozhodli o výhře už v první půli, kdy se trefili Řezníček z penalty, Stratil a Zeman.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Příbrami se radují ze vstřelení gólu proti Jablonci v utkání 28. kola Gambrinus ligy.

Článek
Fotogalerie

Příbram potřebovala doma nutně bodovat, aby měla do závěrečných kol klid v boji o záchranu, a tak na hosty vyrukovala s aktivním napadáním. Trenér Čuhel navíc posílil ofenzivu o Stratila, což se ukázalo, jako velmi dobrý krok.

Už ve 12. minutě si ve vápně smolně srazil míč na ruku hostující Čížek a Příbram dostala výhodu pokutového kopu, kterou Řezníček využil a vstřelil už svůj sedmý jarní gól. Chvíli na to prostrčil Pilík míč na Stratila, který s přispěním břevna dostal míč do branky a zvýšil už na 2:0. Byl to pro něj první jarní zásah.

Stratil pak mohl ještě do poločasu zaznamenat hattrick, ale nejprve jeho střelu vyrazil na břevno brankář Špit, který lapil i následnou dorážku Volešáka. Vzápětí Stratil v dobré pozici přestřelil a další střela mladého útočníka skončila na tyči.

Beneš si poranil achilovku

Jablonec navíc po půlhodině hry přišel o stopera Beneše, který si poranil achilovku. Trenér Skuhravý místo něj poslal útočníka Hubníka a snažil se zvýšit ofenzivní sílu. To se i podařilo a Jablonec se začal prosazovat. Ale Čížkův přímý kop zneškodnil brankář Hruška stejně jako další pokus Čížka a Loučky, který si navedl míč do středu, ale v dobré pozici trefil jen náruč domácího gólmana.

Hned z následného útoku Příbrami se do podobné pozice dostal Zeman a technickou střelou k tyči zvýšil vedení domácích.

Po změně stran už se utkání spíše dohrávalo. Jablonec neměl dostatek psychických sil ani potřebnou kvalitu, aby se ještě pokusil s výsledkem něco udělat, Příbram zas neměla potřebu se hnát dopředu. Přesto to byli Středočeši, kdo měl zajímavější akce, ale Řezníčka s Volešákem vychytal Špit. Střídající Kraut v závěru v pádu přestřelil.

28. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
1. FK Příbram - Baumit Jablonec 3:0 (3:0)
Branky: 12. Řezníček z pen., 18. Stratil, 44. Zeman. Rozhodčí: Zelinka - Vlasjuk, Hájek. ŽK: Volešák, Pilík, Kraut - Kopic, Eliáš. Diváci: 2172.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Krbeček, Volešák, Zeman (84. Mareš) - Stratil (68. Danoski), Řezníček (75. Kraut). Trenér: Čuhel.
Jablonec: Špit - Eliáš (74. Landovský), Štochl, Beneš (30. Hubník), Novák - Kopic, Rossi, Loučka, Čížek, Jablonský (60. Moulis) - Doležal. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: