Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 2:0Plzeň i přes problémy s obranou porazila Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Končal 1 : 0
84. Tecl 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně symbolicky potvrdili své druhé místo v tabulce Gambrinus ligy, když ve 28. kole porazili doma třetí Mladou Boleslav 2:0. Viktoria si poradila i s problémy při skládání obrany a ve druhé půli góly Matěje Končala a Stanislava Tecla rozhodla o vítězném naladění na finále Poháru České pošty. V něm se příští víkend utká se Spartou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Viktorie Plzeň Stanislav Tecl slaví gól.

Článek

Plzeňský trenér Dušan Uhrin mladší měl před zápasem problém se složením defenzivy, když kvůli kartám a zraněním nemohl nasadit hned tři stopery Procházku, Čišovského a Hejdu. Do středu obrany se tak postavil levý bek Limberský a jeho místo na kraji převzal záložník Kovařík. Poprvé šanci v základní sestavě pak dostal mladý záložník Končal.

Hosté se v úvodu snažili využít nezvyklého složení domácí obrany a byli nebezpečnější, ale Zahustel váhal se zakončením a Chramostu ve dvou šancích vychytal brankář Kozáčik. Koreš zas z voleje pálil mimo.

Po čtvrthodině hry se defenziva Plzně zpevnila a domácí se více tlačili do útoku, jenže jejich akce často zastavovalo postavení mimo hru. Do první větší šance se tak dostal až ve 38. minutě Hrošovský, kterému však střela vůbec nesedla.

Problémy se složením defenzivy se Plzni prohloubily krátce po změně stran, kdy kvůli zranění z první půle musel hřiště opustit stoper Hubník a Plzeň tak dohrávala v obraně s dvěma krajními beky a dvěma záložníky, když se na pravý kraj zatáhl Ďuriš, který zápas začal v útoku.

Skóre otevřel Končal

To už ale Plzeň vedla, když mladík Končal dostal na levém křídle hodně prostoru a s přispěním teče jednoho z obránců se trefil přesně k tyči.

Boleslav musela otevřít hru a trenér Jarolím poslal do hry další dva útočníky Nešpora se Šultesem, ovšem slepovanou obranu domácích se nedařilo více zaměstnat. Naopak Plzeň využívala více prostoru pro protiútoky, ale pojišťující gól nepřicházel.

Horváthovu vydařenou střelu konečky prstů vyrazil brankář Diviš a ve dvou velkých šancích selhal Kolář. Až v 84. minutě si Petržela hezky obhodil Dosoudila, na zadní tyči našel Tecla, který definitivně rozhodl o plzeňské výhře. Na výsledku už nic nezměnily vydařená střela hostujícího Bořila, kterou skvěle zlikvidoval Kozáčik, ani tyč domácího Wágnera.

28. kolo fotbalové Gambrinus ligy:
FC Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)
Branky: 53. Končal, 84. Tecl. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Gallo. ŽK: Hořava - Ščuk. Diváci: 9744.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník (53. Tecl), Limberský, Kovařík - Hořava, Horváth - Hrošovský, Kolář (82. Wágner), Končal (73. Petržela) - Ďuriš. Trenér: Uhrin ml.
M. Boleslav: Diviš - Bartl, Kúdela, Dosoudil, Bořil - Zahustel (75. Nešpor), Ščuk, D. Jarolím, Koreš (66. Štohanzl) - Magera, Chramosta (66. Šultes). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: