Hlavní obsah

Messi si polepší! Díky podpisu nové smlouvy s Barcelonou má rekordní příjem

Barcelona

Už je to černé na bílém! Argentinský kanonýr a čtyřnásobný nejlepší hráč světa Lionel Messi se podpisem nové vylepšené smlouvy s Barcelonou stal nejlépe placeným fotbalistou planety. Španělský klub mu ročně vyplatí nejméně 20 miliónů eur (549 miliónů korun). Kontrakt je platný do června 2018.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi se v Barceloně dočkal vylepšené smlouvy.

Článek

Messi se dohodl s vedením Barcelony na novém lukrativním kontraktu už v pátek, v pondělí vše stvrdil podpisem. I když klub oficiálně detaily neprozradil, podle médií si šestadvacetiletý Argentinec ročně vydělá o sedm miliónů eur více než v minulé sezóně a navíc může inkasovat dalších pět miliónů na bonusech.

"Jsem rád, že pokračuju tady doma. Lidé v Barceloně jsou ti, kteří rozhodují o mé budoucnosti, a já budu s nimi pokračovat tak dlouho, jak dlouho budu cítit jejich podporu," prohlásil Messi.

Nové lukrativní smlouvy se dočkal i přesto, že Barca má za sebou nejhorší sezónu za posledních šest let. Nezískala totiž jedinou trofej. Messi za to přijal svůj díl odpovědnosti.

"Můžu se jen všem v Barceloně omluvit a slíbit, že příští rok se vrátíme tam, kam si klub zaslouží být," řekl. Společně s hráči se o to pokusí i nový trenér, protože na Camp Nou se vrací někdejší reprezentační záložník Luis Enrique.

Podle dostupných údajů Messi díky novému kontraktu překoná svým příjmem dosavadního rekordmana Wayna Rooneyho z Manchesteru United (19,1 mil. eur ročně - asi 525 mil. korun) i portugalskou hvězdu Cristiana Ronalda z Realu Madrid (17,5 mil. eur - asi 480 mil. korun).

Reklama

Související témata: