Hlavní obsah

Olomouc - Znojmo 2:0Olomouc porazila Znojmo a zůstává ve hře o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Depetris 1 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce porazili v utkání 29. kola nejvyšší soutěže Znojmo 2:0 a udrželi naději na záchranu. Na dno tabulky místo sebe poslali právě Znojmo, ale kvůli výhře Bohemians Praha 1905 v Jablonci rovněž zůstali v pásmu sestupu. Hanáci se výhry dočkali po pěti zápasech bez vítězství, o výhře svými góly rozhodli Depetris s Chorým. O osudu obou celků rozhodne až závěrečné kolo.

Článek

Existenční zápas začal pro Znojmo špatně už ráno. Kvůli zranění na dopoledním tréninku muselo nastoupit bez svého nejlepšího střelce Vašíčka, který na jihu hostuje shodou okolností z Olomouce.

Hanáky v úvodu svazovala nervozita a jejich akce vinou nepřesností nezřídka končily už v předfinální fázi. S tíhou utkání jako by se nejlépe vyrovnával rvavý útočník Schulmeister. Po čtvrthodině si balon z levého křídla navedl na střed a bombou z 25 metrů zhruba o půlmetr minul horní roh.

Nováček ale nebyl horší a chvilkami měl i opticky více ze hry. Jenomže bez Vašíčka byl v ofenzívě ještě neškodnější než soupeř. Zlámala vystrašil pouze táhlou ranou Zeba, mezi tyče se však nevešla. I v pozadí další příležitosti domácích stál Schulmeister, který prostrčil míč do uličky Houskovi, ale po jeho zablokované střele Depetris z malého vápna levačkou z otočky minul tyčku.

Olomouc i z mála vytěžila uklidňující gól ještě před pauzou. Javůrkův roh proskotačil ve 35. minutě znojemskou šestnáctkou kolem několika hráčů až k Depetrisovi, který jej z malého vápna umístil do sítě. Agilní Schulmeister pak svou dravostí domácím usnadnil zápas ještě víc. Těsně před poločasem se na něm po druhé žluté kartě vyfauloval Zeba a Znojmo muselo utkání celý druhý poločas dohrávat v oslabení.

S úlevou vnesl gól do olomouckých řad i větší klid v mezihře. Sigma začala soupeře přehrávat uprostřed pole, přibývaly šance, nikoliv však góly. Druhý poločas se proměnil v seriál zahozených příležitostí. Depetris i Schulmeister stříleli vedle, po výkopu Zlámala a chybě Hříbka šel sám na bránu Navrátil, ale Hrubý jeho šanci zlikvidoval. Hrubý zneškodnil také další sólo Depetrise, a když Varadi konečně balon protlačil do sítě, asistent rozhodčího odmával ofsajd.

Domácí za neproměňování šancí málem vytrestal Crnkič, ale po odraženém balonu pálil v 76. minutě z velkého vápna jen do boční sítě. Infarktový závěr vyřešil devatenáctiletý náhradník Chorý, který nejprve v 78. minutě hlavou nastřelil tyč, ale pak už po Zahradníčkově úniku z voleje zamířil přesně k tyči.

29. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)
Branky: 35. Depetris, 84. Chorý. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Paták. ŽK: Pospíšil, Varadi - Zeba, Reljič. ČK: 45. Zeba (Znojmo). Diváci: 8311.
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek - Houska, Pospíšil - Varadi, Schulmeister (62. Zahradníček), Navrátil (82. Plšek) - Depetris (74. Chorý). Trenér: Minář.
Znojmo: Hrubý - Hříbek, Buchta, Hnaníček, Mudra - Helísek, Lacko, Zeba, Cihlář (82. Gál-Andrezly) - Rejlič, Crnkič. Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: