Hlavní obsah

Objev sezóny: Z mladíků nejvíc zaujali Hrošovský, Hrubý a Jánoš

Praha

Nedělní Galavečer Gambrinus ligy bude na závěr fotbalového ročníku také ukázkou nadějného mládí. Mezi jinými bude vyhlášena i anketa o největší objev sezóny. Do finálního výběru se dostali Patrik Hrošovský (Plzeň), Robert Hrubý (Slavia), Adam Jánoš (Jihlava).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Jánoš z Jihlavy během utkání na Slavii.

Článek
Fotogalerie

Na podzim mu hodně pomohlo hostování ve Znojmě. Na jaře pak záložník Patrik Hrošovský upoutal v Plzni. Debut v základní sestavě Viktorie absolvoval proti Lyonu v Evropské lize a začal sbírat jednu pochvalu za druhou.

„Dostal jsem víc šancí, než jsem očekával. Nepřipouštěl jsem si, že jdu na hřiště za zdejší ikonu Pavla Horvátha. Jen bych se trápil. Šance, kterou jsem dostal, mě zavazuje. Věřím, že se v sestavě udržím. A že za rok budeme ještě o trošku úspěšnější," doufá Hrošovský, který s Plzní skončil druhý v lize i v poháru.

Vysněnou soutěží slávisty Roberta Hrubého je německá bundesliga. V Edenu začal hrát stabilně v průběhu jara, kdy se mužstva chopil Alex Pastoor.

„Také lidi mi říkali, že bych pod novým trenérem mohl dostávat víc šancí. Že je Holanďan a ti mají rádi práci s mladými hráči. Ale pro mě se nic nezměnilo. Pořád jsem na sobě pracoval, pracuju a budu pracovat, abych se zlepšoval. A to je můj cíl. Chci se dostat někam ven," říká Hrubý, jehož v posledním kole v Ostravě čeká perná záchranářská šichta.

Jánoš dává větší šanci mladším

Adam Jánoš je odchovancem Sparty, výrazněji se teď prosadil na hostování v Jihlavě. „Když jsem se dozvěděl, že jsem mezi nominovanými, vůbec jsem tomu nevěřil. Ani jsem netušil, že se něco takového v lize vyhlašuje. Bylo to pro mě překvapení, se kterým jsem vůbec nepočítal. Hlavní pro mě je, že jsme se zachránili s Jihlavou," líčí.

Šance na první místo v anketě si moc nedává. „Kluci (Hrubý s Hrošovským) jsou mladší než já, i proto možná mají větší šanci. Dobře vím, že zvlášť Patrik měl v sezóně některé hodně vydařené zápasy. Na vyhlášení přijedu s přítelkyní. Jestli pojedeme s Harisem Harbou stejným autem, ještě nevím, ani netuším, zda tam bude. Možná už bude na dovolené v Bosně," uzavřel Jánoš.

Galavečer Gambrinus ligy vysílá v neděli 1. června od 20:00 přímým přenosem ČT Sport.

Nominace na ceny Gambrinus ligy 2013/14:
Hráč:
Bořek Dočkal (Sparta),
Haris Harba (Jihlava),
Josef Hušbauer (Sparta).
Trenér:
Leoš Kalvoda (Znojmo),
Vítězslav Lavička (Sparta),
Petr Rada (Jihlava).
Objev:
Patrik Hrošovský (Plzeň),
Robert Hrubý (Slavia),
Adam Jánoš (Jihlava).
Cizinec:
Costa (Sparta),
Haris Harba (Jihlava),
Jasmin Ščuk (Mladá Boleslav).
Který z talentovaných borců si zaslouží cenu Objev sezóny?
Patrik Hrošovský (Plzeň)
64,3 %
Robert Hrubý (Slavia)
13,5 %
Adam Jánoš (Jihlava)
22,2 %
Celkem hlasovalo 4020 čtenářů.

Reklama

Související témata: