Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 1:1Olomouc ani první jarní bod venku nespasil, čeká ji druhá liga

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Pavelka 1 : 0
71. Varadi 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Po třiceti letech se fotbalisté olomoucké Sigmy loučí s nejvyšší soutěží. V sobotu remizovali v Liberci 1:1 a jen dokonali mizérii celého ročníku, v němž ani tři trenéři nedokázali probudit tým z Hané.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Fleišman z Liberce (vlevo) a Adam Varadi z Olomouce bojují o míč.

Článek

Olomouc na hřišti soupeře v nejvyšší soutěži vyhrála naposledy v září v Praze při bitvě s Bohemians 1905, pak ještě brala bod v listopadu v Ostravě a následně venku prohrála všech sedm zápasů. Na půdě Severočechů potřebovala k záchraně zvítězit a ještě doufat v příznivé výsledky z dalších stadiónů. Názorně však demonstrovala, proč přijela pod Ještěd coby sestupem ohrožený tým. Alibistická hra bez nápadu neměla šanci na úspěch.

Když se domácí s debutujícím brankářem Kolářem ujistili, že hosté nejsou nebezpeční, pustili se i do útočení. A po lehkém oťukávání udeřili hned z prvního útoku: na centr Coufala z pravé strany si naskočil Pavelka a hlavou trknul míč do sítě - 1:0.

Olomouc potřebovala k záchraně skóre otočit, jenže její útočná snaha byla žalostná. A když už se přeci jen Škerle či Schulmeister dostali do gólové pozice, stačila jejich pokusy zablokovat buď liberecká obrana, nebo skvělý Kolář.

Sigmě chyběla přesnost

Po obrátce nejprve nebezpečně pálil Pavelka, pak se začala do ofenzivy přeci jen tlačit Olomouc, ale její pokusy byly značně neohrabané, neboť hostům zásadně chyběla přesnost. Když už se přeci jeho hráči Sigmy do šance dostali, střelu Varadiho z úhlu parádně vyrazil Kolář. A stejný scénář se opakoval během dvou minut znovu, jen olomoucký útočník pálil z pravé strany.

Hosté pak v 71. minutě přeci jen získali naději, když centrovaný míč Javůrka ze čtyřiceti metrů po několika odrazech nasměroval do protipohybu brankáře Koláře Varadi.

Ve zbývajícím čase měla Olomouc převahu, ale o gólových pozicích si mohla nechat zdát i díky výbornému výkonu brankáře Koláře. Domácí čekali na šanci k brejku do totálně otevřené obrany Hanáků, ale v klíčových okamžicích postrádali přesnost a klid. Nicméně litovat nemuseli, protože Olomouc už se do kloudné šance nedostala, a tak ji čeká druhá liga.

30. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 31. Pavelka - 71. Varadi. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Peřina. ŽK: Obročník - Chorý. Diváci: 4797.
Liberec: O. Kolář - Coufal, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Pavelka, M. Jarolím, Obročník, Novotný (81. Kolár) - Frimmel (90. Pimpara) - Delarge (73. Drobílek). Trenér: Vavruška.
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek - Pospíšil, Houska - Varadi, Schulmeister (89. Šindelář), Navrátil (55. Chorý) - Depetris (41. Zahradníček). Trenér: Minář.

Reklama

Související témata: