Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 2:0Slavia prohrála v Ostravě, v lize ale zůstává

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Narh 1 : 0
76. Narh 2 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy porazili v závěrečném kole nejvyšší soutěže Slavii 2:0 a s ročníkem se rozloučili pátou výhrou z posledních šesti zápasů. Vítězství Baníku zajistil dvěma góly v poslední dvacetiminutovce Francis Narh. Sestupem ohrožená Slavia v derniéře pod koučem Pastoorem předvedla bezkrevný výkon a s Baníkem podeváté v řadě nedokázala vyhrát. Mezi elitou ji zachránily jen výsledky z dalších stadiónů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Dostál ze Slavie (vlevo) a Ondřej Sukup z Ostravy bojují o míč.

Článek

Baník si po dlouhých měsících mohl zase zahrát utkání bez nervů a strachu ze sestupu a ve hře ani nebyl tak svázaný jako do sestupu stále namočená Slavia. Bazaly si v posledním utkání před výrazným snížením kapacity zařvaly gól už v páté minutě, jenomže Narh nahrál De Azevedovi z jasného autu a branka nemohla platit.

Slavia se z jarní herní křeče nevymanila ani v Ostravě. Přestože se pak chopila taktovky, ve finální fázi hry byla zcela bezzubá. Domácím zatrnulo snad jen po odraženém míči, do nějž se razantně opřel Necid, ale jeho projektil lesem hráčů neprošel.

Exotický trojlístek zářil

Především ostravský exotický trojlístek De Azevedo, Narh a Mensah hrál úplně bez nervů. V soubojích jeden na jednoho překypoval drzostí a motal slávistům hlavy. Baník se však do vyložených šancí také neprokousal. Až minutu před poločasem znovu odvážně vnikl do vápna Narh, ale jeho rána z úhlu měla malou šanci na úspěch a Černý ji vyboxoval.

Slavia zůstala i po změně stran schovaná v obranné ulitě a jakoby spoléhala na nezdary svých konkurentů v bitvě o udržení. Partii, která se odehrávala převážně ve středu pole, rozhodla kolmá akce Baníku ze 70. minuty. Střídající Šichor uličkou vyslal do sóla Narha, který balon posunul podél Černého do sítě. Slavia oplatila nebezpečným pokusem Vošahlíka, jeho rána z otočky lízla tyč Šromovy brány.

Namlsaný Narh pak svůj výborný výkon podtrhl druhou brankou, když se znovu po kolmé přihrávce dostal do týla hostující obraně a bombou na bližší tyč nekompromisně zavěsil. Slavia pak už mohla pouze čekat a věřit, že Bohemians s Olomoucí nevyhrají. Třetí gól jí na cestu do Prahy mohl přibalit Kukec, ale Černého neprostřelil. Ostrava tak po odchodu trenéra Komňackého ani v šestém utkání neprohrála.

30. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Slavia Praha 2:0 (0:0)
Branky: 70. a 76. Narh. Rozhodčí: Jílek - Urban, Vysloužil. ŽK: Neves, Gecov, Dobrotka. Diváci: 12.357.
Ostrava: Šrom - Frydrych, Baránek, Stronati, Sukup - Greguš, Mensah (61. Šichor) - Štěpán (66. Kukec), Svěrkoš (79. Krmenčík), De Azevedo - Narh. Trenér: Bernady.
Slavia: Černý - Dostál, Škoda, Smejkal, Neves - Hrubý (62. Nitrianský), Gecov, Boudjemaa, Zmrhal (79. Dobrotka) - Necid, Juhar (46. Vošahlík). Trenér: Pastoor.

Reklama

Související témata: