Hlavní obsah

Slovácko - Teplice 0:2Teplice po výhře na Slovácku uhájily páté místo v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Litsingi 0 : 1
40. Litsingi 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic zakončili sezónu výhrou 2:0 na hřišti Slovácka a připsali si první venkovní vítězství od září. Zasloužil se o to konžský ofenzivní záložník Franci Litsingi, který vstřelil oba góly a měl další tři dobré šance. Teplice tak skončily páté právě před Slováckem, které je mohlo v případě vítězství sesadit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Franci Litsingi z Teplic se raduje z výhry.

Článek

Obrana Slovácka nebude na poslední ligové kolo vzpomínat v dobrém, když dávala Teplicím velké množství prostoru a pouštěla soupeře i k samostatným únikům na brankáře Heču.

Už v sedmé minutě domácí nepokryli Litsingiho, který při zakončení nezaváhal a otevřel skóre. Vzápětí šel Litsingi sám na branku, obešel i Heču, ale z úhlu trefil pouze boční síť.

Slovácko mohlo srovnat ve 37. minutě, kdy se k hlavičce dostal Trávník, přehazoval brankáře Slavíka, ale ten stačil míč ještě před brankovou čárou zachytit. Místo srovnání tak přišel brejk na druhé straně, Litsingi si odskočil od obrany na přízemní centr z levé strany a zblízka trefil odkrytou svatyni. Byl to pro něj čtvrtý gól v posledních čtyřech zápasech.

Ve druhé půli mohl zápas zdramatizovat Lukáš, který po Šumulikovského střele z přímého kopu pálil z otočky, ale Slavík ho vychytal. Na víc už se ale domácí nezmohli. Naopak Jablonský a Chukwuma byli blízko gólu, ale brankáře Heču nepřekonali.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Teplice 0:2 (0:2)
Branky: 7. a 40. Litsingi. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Štěrba. ŽK: Šumulikoski - Vůch, Vondrášek, Krob. Diváci: 4295.
Slovácko: Heča - Kuncl, Mezlík, Trousil (86. Břečka), Reinberk (73. Havlík) - Valenta, Šumulikoski - Petr, Trávník (46. Lukáš), Diviš - Došek. Trenér: Habanec.
Teplice: Slavík - Matula, Hošek, Jablonský, Krob - Ljevakovič (90. Klimpl), Takács - Vondrášek, Vůch, Litsingi (84. Chukwuma) - Salami (68. Fenin). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: