Hlavní obsah

Brno - Jablonec 1:0Jablonec propadl i v Brně a klesl na jedenácté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Malík 1 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Jablonce nezvládli ani poslední utkání pod vedením trenéra Romana Skuhravého a rozloučili se s nevydařeným jarem porážkou 0:1 v Brně. Po třetí prohře za sebou klesli na konečné jedenácté místo právě za Brno a Ostravu. Gólem se o to zasloužil Malík.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Radost brněnských fotbalistů.

Článek

V utkání, kde šlo především o prestiž, lepší umístění v tabulce a samozřejmě o důstojné rozloučení s ligovým ročníkem, začal lépe Jablonec. Ten si během úvodních minut připsal několik rohových kopů a standardek, ale bez větší šance. Výjimkou byla přízemní střela Kopice, kterou však brankář Doležal bez větších problémů chytil.

Na druhé straně zahrávala Zbrojovka roh a útočník Kroupa hlavičkoval těsně vedle Šebkovy brány. A to bylo vlastně vše, co se v prvním poločase stalo. Duelu chybělo potřebné tempo a nasazení, možná i z důvodu nesehranosti. Oba trenéři totiž do zápasu poslali několik náhradníků.

Ani ve druhém poločase k radikálním změnám nedošlo. Stále se hrál průměrný fotbal plný velkých nepřesností. Šance nepřicházely, vše končilo pouze u náznaků. Jako v případě Paška, který hledal dlouhým centrem rozběhnutého Kroupu. Tomu chyběl krok k zakončení.

Dlouho se nic zajímavého nedělo, až se na to nemohl dívat domácí trenér Kotal, který postavil v šedesáté deváté minutě k prvnímu ligovému startu Vávru. A byl to právě dvacetiletý útočník juniorského týmu Zbrojovky, jenž o tři minuty později založil gólovou akci. Jeho centr z pravé strany nalezl hlavu Malíka, který poslal míč přesně do Šebkovy brány.

Trenér Skuhravého nemohl být ve své derniéře na jablonecké lavičce s výkonem svého týmu spokojen. Jeho svěřenci si za celý zápas nevypracovali jedinou gólovou příležitost a vinou odevzdaného výkonu zaslouženě prohráli.

Brno - 30. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Baumit Jablonec 1:0 (0:0)
Branky: 72. Malík. Rozhodčí: Houdek - Kordula, Moláček. ŽK: Malík - Kopic. Diváci: 2862.
FC Zbrojovka Brno: Doležal - Schuster, Košťál, Pernica - Keresteš, Malík, Hyčka, Lutonský (71. Šumbera) - Skalák, Kroupa (90. Markovič), Pašek (69. Vávra). Trenér: Kotal.
FK Baumit Jablonec: Šebek - Rossi, Kysela, Kubista, Novák - Kopic, Čížek, Moulis (66. Třešňák), Fantiš - Hubník (87. Gebert), Doležal. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: