Hlavní obsah

Piqué rozhněval Barcelonu! Vyzradil odchod Fábregase a podělil se i o detaily

Stoper slavné katalánské Barcy Gérard Piqué si pustil pusu na špacír při reklamní akci a nadělal tím sobě i kamarádovi Fábregasovi potíže. V rozhovoru s reprezentačním koučem Vicentem del Bosquem prozradil, že jeho kolega z Nou Campu i národního dresu již stvrdil svůj odchod z Katalánska podpisem pod smlouvu s novým zaměstnavatelem, který za něj Barce vyplatí 33 miliónů eur (necelou miliardu korun). Piquému tak zřejmě uniklo jen to, že se celý soukromý rozhovor nahrává na zapnuté mikrofony televizních stanic TVE a AStv.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Cesc Fábregas v dresu Barcelony

Článek

„Mám Cesca velmi rád, ale on momentálně prochází opravdu těžkým obdobím,“ uvedl na adresu svého parťáka z Barcelony Piqué v oficiálním rozhovoru. Už v něm si ale dovolil popíchnout svého zaměstnavatele, když k situaci Fábregase v Barceloně řekl: „Klub jej bohužel nikdy nedokázal ocenit tak, jak by si zasloužil.“

Na jeho výrok okamžitě reagoval trenér veleúspěšné španělské reprezentace Del Bosque. Přestože Piqué podepsal v Barceloně nedávno nový kontrakt, taková vyjádření prý jeho klubové šéfy rozhodně nepotěší. „Prezident rozhodně nebude šťastný. Myslím, že bude pěkně šílet, jsi zlobivý chlapec,“ káral svěřence z reprezentace Del Bosque. „Takhle ho pořádně naštveš,“ dodal. Prezidentem samozřejmě myslel Josepa Maria Bartomeu, který je momentálně hlavní funkcionářskou postavou katalánské chlouby.

Piquého reakce na výchovný políček ale byla přesně opačná, než s jakou počítal Del Bosque. „On sám mi řekl, že už je všechno dohodnuté a odchází. Jde za 33 miliónů eur,“ rozpovídal se španělský obránce směrem k trenérovi. Oba si při této části konverzace zakryli ústa a mluvili šeptem, moderní technika nad jejich tajnůstkářstvím ale zvítězila - vše se totiž nahrálo hned na několik citlivějších zařízení přítomných televizních techniků.

Novým klubem Fábregase by měla být Chelsea

Jen jedinou odpověď tedy zatím Piqué fotbalovému světu neprozradil - kam Fábregas přestupuje. Podle zákulisních informací to je ale v podstatě obecně známá pravda a sám hráč dříve uvedl, že v případě odchodu z Barcelony by se rozhodně přesunul zpět na ostrovy.

Předkupní právo na svého bývalého kapitána měl sice Arsenal, ale ten se po rok starém příchodu Mesuta Özila z Realu Madrid rozhodl své výhody nevyužít. Manchester United nebude hrát v příští sezóně evropské poháry, takže momentálně není až tak atraktivní destinací pro špičkové hráče. Boháči z Manchesteru City zase musejí toto léto přežít s pořádně utaženými opasky kvůli novým finančním pravidlům UEFA a navíc už mají typologicky podobného Davida Silvu. A tak to vypadá, že novým Fábregasovým útočištěm bude londýnská Chelsea.

Ve Fábregasův příchod na Stamford Bridge, kde by měl v sestavě nahradit odcházející klubovou legendu Franka Lamparda, věří i jeho reprezentační, a brzy nejspíš také klubový, spoluhráč Fernando Torres. „Je typem hráče, který Chelsea momentálně nemá. V době, kdy hrál za Arsenal, byl jedním z nejlepších záložníků Premier League. Pokud mu svěříte roli lídra a zahrnete jej důvěrou, dokáže táhnout sám celou kabinu,“ uvedl na adresu sedmadvacetiletého borce bývalý útočník Liverpoolu.

Z celé kauzy pak vyplývá ještě jedna důležitá otázka - jak velké problémy si Piqué svými výroky na Nou Campu způsobil? Vzhledem k tomu, že vedení Barcelony emotivně v nedávném oficiálním prohlášení označilo Fábregase jako neprodejného, slova španělského obránce budou mít uvnitř klubu jistě ještě nějakou dohru. Jasné je tedy alespoň to, že vyjádření Barcelony sloužilo pouze ke zvýšení ceny hráče, o nějž už nemá zájem.

Reklama