Hlavní obsah

Bony si na MS ještě nekopl a už je o něho zájem. Jeho agent však chce jednat jen s top kluby

Londýn/Praha

Na šampionátu se ještě nepředstavil, neboť na Pobřeží slonoviny čeká úvodní duel proti Japonsku až v noci ze soboty na neděli, ale už teď se začíná zvedat vlna zájmu o Bonyho Wilfrieda. A co teprve jestliže se útočník Swansea v Brazílii patřičně uvede. I proto se s předstihem ozval desátý celek uplynulého ročníku Premier League Newcastle a začal sondovat, za kolik by byl Bony k mání. Přestup někdejšího hráče pražské Sparty, který odešel na ostrovy oklikou před nizozemský Arnhem, do St. James Parku je ale vyloučen.

Foto: Brandon Wade, ČTK/AP

Útočník Bony Wilfried (vlevo) v souboji s obráncem Jonathanem Barriosem (4) ze Salvadoru.

Článek

Poptávání manažera Newcastlu Alana Pardewa po Wilfriedovi je logické. Legionáře z Pobřeží slonoviny měl v hledáčku ještě před tím, než přestoupil z Arnhemu, teď se o něho zajímá zase. A samo sebou ještě před tím, než hráčova cena po šampionátu případně vyletí ještě výš.

"Mohl ho koupit před rokem za deset miliónů liber. Jednání proběhla, ale Newcastle v Bonyho nevěřil. Nebyli si jistí, zda je dost dobrý na Premier League, když předtím hrál jen v Holandsku," prohlásil ovšem hráčův manažer Dalibor Lacina, že rokování o Bonyho přestupu do St. James Parku jsou bezpředmětná.

"Ostatně, teď stojí 20 miliónů liber," přidal sumu, na kterou Wilfriedova hodnota vyletěla poté, co v 48 zápasech za Swansea nastřílel 26 gólů.

"Nemluvím jen o tom, že Bony je ve Walesu štastný a spokojený. Máme jinou strategii, než aby se Bony stěhoval ze Swansea do Newcastlu. Pokud přestoupí, pak do klubu s patřičnými ambicemi. Šest takových je v Anglii, další pak v Německu, Španělsku nebo Francii," naznačil Dalibor Lacina, jaké má se svým hráčem plány.

Reklama

Související témata: