Hlavní obsah

Kolumbie - Řecko 3:0Kolumbijci zvládli premiéru i bez Falcaa, který trpěl jen na tribuně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Armero 1 : 0
58. Gutiérrez 2 : 0
90. Rodríguez 3 : 0
Záznam online reportáže

Belo Horizonte

Fotbalisté Kolumbie postrádají na mistrovství světa svou největší hvězdu Radamela Falcaa, která kvůli zranění trpí jen na tribuně. Druhý tým jihoamerické kvalifikace ovšem svoji premiéru ve skupině C i tak zvládl, a v Belo Horizonte porazil Řecko 2:0. O branky se postarali Armero a Gutiérrez. V noci se ve druhém utkání ve skupině utká Pobřeží slonoviny s Japonskem.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Kolumbijec Pablo Armero (druhý zleva) slaví se spoluhráči gól do sítě Řecka.

Článek

Začátek vyšel Kolumbijcům náramně. Do utkání vstoupili aktivně a již v 5. minutě vedli.

Řekové bránili v sedmi hráčích a stejně svého soupeře pustili do obrovské šance. Výborně se rozhlédl Cuadrado, který si všiml, že Armero má hodně prostoru, a tak mu přihrál. Střelec ve stoprocentní šanci nezpanikařil a přesnou trefou poslal Kolumbii do vedení. Jeden z bránících Řeků střelu mírně tečoval a brankář Karnezis už na míč nedosáhl.

Kolumbijci se radovali jako malé děti, bleskový gól oslavili tanečkem a hlasitým pokřikem. Vedení je ovšem uspokojilo, Řekové byli postupně stále odvážnější a začali si připravovat příležitosti na vyrovnání. V obrovské šanci se v poslední minutě prvního poločasu ocitl Kone, který měl gól na kopačce, ale Ospina si připsal výtečný zákrok.

Kolumbie skončila druhá v jihoamerické kvalifikaci, v 16 zápasech dostala jen 13 gólů. Po přestávce roli favorita utkání potvrdila. Řekové po rohovém kopu neuhlídali Gutiérreze a ten zblízka zvýšil na 2:0. Evropský tým měl i smůlu, protože Gekas trefil břevno zcela odkryté branky.

To byly pro Řeky dvě velké rány rychle za sebou a už se z nich nedokázali vzpamatovat. Zůstali tak věrní svojí mizerné tradici. V šesti z dosavadních sedmi zápasů na MS nedali gól a mají celkové skóre 2:18... V nastavení je totiž třetím gólem dorazil ještě Rodríguez.

MS ve fotbale - základní skupina C:
Kolumbie - Řecko 3:0 (1:0)
Branky: 5. Armero, 58. Gutiérrez, 90.+3 Rodríguez. Rozhodčí: Geiger - Hurd (oba USA), Fletcher (Kan.). ŽK: C. Sánchez - Papastathopulos, Salpingidis. Diváci: 57 174.
Kolumbie: Ospina - Medina, Zapata, Yepes, Armero (74. Arias) - Cuadrado, Aguilar (68. Mejía), Rodríguez, C. Sánchez, Ibarbo - Gutiérrez (76. Martínez). Trenér: Pekerman.
Řecko: Karnezis - Torosidis, Manolas, Papastathopulos, Cholevas - Salpingidis (58. Fetfatzidis), Maniatis, Katsuranis, Kone (78. Karagunis), Samaras - Gekas (64. Mitroglu). Trenér: Santos.

Reklama

Související témata: