Hlavní obsah

Rusko - Korea 1:1Ruský veterán Akinfejev si nakonec oddechl, neboť Keržakov jeho minelu napravil a remízu zachránil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Kun-ho 0 : 1
74. Keržakov 1 : 1
Záznam online reportáže

Cuiabá

Veterán v ruské bráně Akinfejev si musel zhluboka oddechnout, když šest minut po jeho neskutečné minele střídající Keržakov alespoň vyrovnat a zachránil favorizované sborné v duelu s podceňovanými Korejci alespoň remízu. Jinak by se na něho zřejmě snesl hněv celého fotbalového Ruska, protože po střele nejlepšího fotbalisty Asie I Kun-ho vyrobil kiks doslova školácký. I tak je nerozhodný výsledek úspěchem outsidera skupiny H Korejců.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Korejec Kim Jong-kwon v duelu proti Rusku.

Článek
Fotogalerie

Opatrnost byla povýšena nade vše. Oboustranně a od první minuty. U Rusů krocených přísným italským koučem Fabio Capellem zase až tak nic překvapivého, u mladičké korejské reprezentace přece jen trochu s podivem, neboť její kouč Hong Mjong-po přece jen vyznává ofenzivnější filosofii. A nic na tom nemění, že ani v kvalifikaci, ani v přípravě s ní přílišné úspěchy neměl. Navíc šlo v Cuiabě při úvodním šampionátovém představení obou celků o hodně, než aby se některý z týmů pustil do ofenzivního dobrodružství.

Oboustranné šachy. Nic víc...

Takže se taktizovalo, šachovalo a hlavně čekalo. Son Hung-min sice po jedenácti minutách předvedl rychlou individuální akcí, co by na protivníka platit, jenže průnik zakončil střelou nad Akinfejevovu bránu. I tak tento kontr představoval výzvu k ještě větší obezřetnosti.

U Rusů určitě, protože Korejci přece jen jistou útočnou aktivitu vyvíjeli. Ovšem jen po šestnáctku, protože ani oni si nevěděli s organizovanou defenzívou Capellova výběru rady. Ten v partii vedené v pochodovém, ba v některých fázích vysloveně pěším tempu sázel na postupný útok a za celý první poločas se zmohl jen na dalekonosnou střelu Ignaševiče, kterou gólman Song-rjong s námahou vyrazil, a náznak šance zmařený ovšem přílišnou ukvapeností Žirkova.

Technický pokus Fajzulina  a dobře mířená střela z kopačky Ku Ča-čchola hned po přestávce byly sice rychlým, ale na dlouhé minuty také posledním příslibem zajímavějšího dění. A nic na tom neměnilo, že ruský gólman Akinfejev nepůsobil zrovna jistým dojmem. Míče mu vypadávaly z rukou, v čemž si v ničem nezadal s korejským kolegou.

Akinfejevova minela přinesla grády

Nakonec také neskutečná minela osmatřicetiletého veterána v ruské bráně málem o osudu střetnutí rozhodla. Střídající I Kun-ho se dostal k hranici šestnáctky, dost dobře nevěděl, co s míčem, a proto vypálil. Nepříliš tvrdá a už vůbec ne umístěná střela ovšem Akinfejeva překvapila a skončila za jeho zády.

Capello zareagoval okamžitým dvojnásobným střídáním, které mu dokonale vyšlo. Jeho náhradník Keržakov po střele Dzagojeva, následném biliáru v korejské šestnáctce a  důraznému sledování míče po třech minutách na trávníku vyrovnal. Nuceně střídající stoper Hong Čong-ho v tu chvíli Asiatům moc chyběl.

Zápas ovšem díky dvěma gólům konečně nabral na tempu a vzrušení, neboť oba týmy se najednou snažily strhnout výhru na svou stranu. Hlavně na Rusech bylo vidět, jak jim střídání pomohlo, neboť zrychlili hru, nápaditější a přesnější kombinací soupeře rozbírali a hnali se za výhrou.

Pár příležitostí si díky Dzagojevovi a Kokorinovi připravili, ale vítězný gól nevstřelili.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina H:
Rusko - Korea 1:1 (0:0)
Branky: 74. Keržakov - 68. I Kun-ho. Rozhodčí: Pitana - Maidana, Belatti (všichni Arg.). ŽK: Šatov - Son Hung-Min, Ki Song-Jung, Ku Ča-čchol.
Rusko: Akinfejev - Ješčenko, V. Berezuckij, Ignaševič, Kombarov - Glušakov (72. Denjisov) - Samedov, Šatov (59. Dzagojev), Fajzulin, Žirkov (71. Keržakov) - Kokorin. Trenér: Capello.
Korea: Čung Song-rjong - I Jong, Hong Čong-ho (72. Hwang Sok-ho), Kim Jong-kwon, Jun Sok-jong - Ki Song-jung, Han Kuk-jong - I Čong-jong, Ku Ča-čchol, Son Hung-min (83. Kim Po-kjong) - Pak Čchu-jong (55. I Kun-ho). Trenér: Hong Mjong-po.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň