Hlavní obsah

Uruguay - Anglie 2:1Suárez se vrátil po zranění a dvěma góly sestřelil Anglii. Ta je blízko vyřazení!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Suárez 1 : 0
75. Rooney 1 : 1
85. Suárez 2 : 1
Záznam online reportáže

Sao Paulo/Praha

Hrdý Albion balancuje na hraně vyřazení! Po porážce s Itálií podlehla Anglie ve svém druhém vystoupení ve skupině D Uruguayi 1:2, a pokud bude Kostarika bodovat v pátečním duelu s Itálií, balí Gerrard a spol. kufry. Dvěma góly ji sestřelil útočník Luis Suárez, který se do sestavy vrátil po zranění kolena.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Luis Suárez se se spoluhráči raduje z trefy proti Anglii.

Článek
Fotogalerie

Rozesmutněl tím notně i pětici spoluhráčů z Liverpoolu (Gerrard, Johnson, Sterling, Henderson, Sturridge), kteří stáli na v dresu soupeře od první minuty proti němu.

Lépe do zápasu však vstoupili Angličané, když parádní střela Rooneyho z přímého kopu prosvištěla jen o centimetry vedle pravé tyče. Poté zahrozili Uruguayci, po špatném odkopu Jagielky vyslal dělovku levačkou Rodríguez, pokud by letěla o pár decimetrů níž, byl by to jistý gól, neboť Hart by na takovou pumelici nemohl zareagovat.

Po půlhodině už zvedali Ostrované ruce nad hlavu, jenže Rooney hlavičkou ze dvou metrů trefil břevno. Těsně před přestávkou tak udeřila naplno Uruguay - Cavani fantastickým pasem našel za obrannou linií nabíhajícího Suáreze, jenž hlavičkou nedal brankáři Hartovi šanci.

Po přestávce se Anglie hnala za vyrovnáním a v 54. minutě měl velkou šanci vyrovnat Rooney, z malého vápna ale pouze trefil uruguayského brankáře Musleru. Lépe si vedl o deset minut později, kdy po akci Sturridge s Johnsonem uklidil míč do prázdné branky a při desátém startu se dočkal první branky na mistrovství světa.

Angličané musejí doufat v zázrak

Jenže v 85. minutě se prosadil podruhé Suárez a spoluhráči ho po zápase po zásluze odnesli ze hřiště na ramenou. Osud Albionu mají nyní v rukou Italové. Pokud nad Kostarikou nevyhrají, Anglie na MS končí.

"Byl to nádherný zápas, před kterým nám moc fanoušků nevěřilo, že bychom mohli Anglii porazit," řekl trenér Uruguaye Oscar Tabárez. "Kdyby tohle byl film, lidé v Uruguayi by si nemohli přát lepší konec. Díky výhře zase dýcháme, ale ještě jsme nepostoupili," dodal.

Anglie musí doufat v zázrak. Od zavedení stávajícího modelu šampionátu v roce 1998 ještě nepostoupil žádný tým, který prohrál první dva zápasy. S třemi body prošlo ze skupiny pouze Chile, které tehdy třikrát remizovalo.

"Do zápasu jsme šli s velkými nadějemi, ale nepodařilo se je naplnit. Hráči se vydali z posledních sil, takže nálada je teď na bodu mrazu, protože šance na postup je velmi malá," uznal kouč Anglie Roy Hodgson.

MS ve fotbale - základní skupina D:
Uruguay - Anglie 2:1 (1:0)
Branky: 39. a 85. Suárez - 75. Rooney. Rozhodčí: Velasco - Alonso, Juste (všichni Šp.). ŽK: Godín - Gerrard. Diváci: 62 575.
Uruguay: Muslera - Pereira, Godín, Giménez, Cáceres - C. Rodríguez, Arevalo, Lodeiro (67. Stuani), González (79. Fucile) - Cavani, Suárez (88. Coates). Trenér: Tabárez.
Anglie: Hart - Johnson, Cahill, Jagielka, Baines - Sterling (64. Barkley), Gerrard, Rooney, Henderson (87. Lambert), Welbeck (71. Lallana) - Sturridge. Trenér: Hodgson.
Postoupí Anglie přes dvě prohry ze skupiny D do osmifinále MS?
Ano
24,4 %
Ne
75,6 %
Celkem hlasovalo 4060 čtenářů.

Reklama

Související témata: