Hlavní obsah

Korea - Alžírsko 2:4Alžírsko má po brankových hodech nakročeno do osmifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Slimaní 0 : 1
28. Hallíš 0 : 2
38. Džabú 0 : 3
50. Son Hung-min 1 : 3
62. Brahímí 1 : 4
72. Ku Ča-čchol 2 : 4
Záznam online reportáže

Fotbalisté Alžírska mají postup do vyřazovací fáze mistrovství světa na dosah. Úžasné ofenzivní představení v Porto Alegre nabídlo divákům šest gólů. Africký tým odehrál výborně první poločas, ve kterém si vypracoval tříbrankový náskok. Korejci po změně stran ožili, porážku 2:4 ale už neodvrátili a jejich šance na účast v osmifinále je velmi malá. Naopak jejich nedělní soupeř se posunul na druhé místo skupiny H a je krok od osmifinále.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Fotbalisté Alžírska slaví gól proti Jižní Koreji, který vstřelil Jasín Brahímí (č. 11).

Článek
Fotogalerie

Bosenský trenér Alžírska Vahid Halilhodžič provedl v sestavě hned pět změn a ty se mu vyplatily. Severoafrický celek vstoupil do utkání velmi aktivně a hned v úvodu si vytvořil několik dobrých šancí. Nejprve pálil z otočky Fighúlí, následně po velkém závaru přestřelil bránu Brahímí a po standardní situaci zase nesedla ideálně rána Bin Tálibovi.

Zaskočení Korejci se z náporu vymanili po deseti minutách. Jenže v momentě, kdy začali vyrovnávat hru, poprvé inkasovali. Ve 26. minutě prokázal svůj důraz Slimaní, který mezi dvěma obránci jemným obloučkem přehodil korejského brankáře.

Uběhly jen dvě minuty a asijský tým inkasoval podruhé. Na rohový kop si naskočil Hallíš a hlavou rozvlnil síť. Alžířané byli při chuti a sedm minut před přestávkou zasadili zoufalému protivníkovi třetí úder. K održenému balónu se dostal Slimaní a po přesně přihrávce Džabú levačkou uklidil míč k tyči.

Korea zápas zdramatizovala

Korejce hrozivý stav 0:3 nezlomil a do druhého poločasu vběhli jako vyměnění. V 50. minutě si trochu se štěstím zpracoval balón v šestnáctce Son Hung-min a brankář Mbuhli poprvé kapituloval. Asiaté ožili, Ki Song-jungovu ránu ale bravurně vytáhl z růžku alžírský gólman.

Korejci toužili po druhé brance, jenže v 62. minutě si narazil Brahámí míč s Fighúlím a po následné přízemní střele to bylo znovu o tři góly.

Alžírsko jako první africký celek v historii v jednom utkání světového šampionátu vstřelilo čtyři branky.

Konečnou podobu výsledku dal v 72. minutě Korejec Ku Ča-čchol. Alžírsko se dočkalo své nejvyšší výhry na světových šampionátech a první po dvaatřiceti letech.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina H:
Korea - Alžírsko 2:4 (0:3)
Branky: 50. Son Hung-min, 72. Ku Ča-čchol - 26. Slimaní, 28. Hallíš, 38. Džabú, 62. Brahímí. Rozhodčí: Roldan - Díaz (oba Kol.), Lescano (Ekv.). ŽK: I Jong, Han Kuk-jong - Búghirra. Diváci: 42 732.
Korea: Čung Song-rjong - I Jong, Hong Čong-ho, Kim Jong-kwon, Jun Sok-jong - I Čong-jong (64. I Kun-ho), Ki Song-jung, Han Kuk-jong (78. Či Tong-won), Son Hung-min - Pak Čchu-jong (57. Kim Šin-uk), Ku Ča-čchol. Trenér: Hong Mjong-po.
Alžírsko: Mbuhli - Mandí, Búghirra (89. Bilkalím), Hallíš, Misbáh - Medžání, Bin Tálib - Fighúlí, Brahímí (77. Lacín), Džabú (73. Ghilas) - Slimaní. Trenér: Halilhodžič.
Postoupí fotbalisté Alžírska do osmifinále MS?
Ano
83,6 %
Ne
16,4 %
Celkem hlasovalo 817 čtenářů.

Reklama

Související témata: