Hlavní obsah

Dukla - Ostrava 0:0Dukla remizovala s Baníkem, zápas přerušil výpadek elektřiny

Fotbalisté Dukly zahájili novou sezónu bezbrankovou remízou s Ostravou. Předehrávka 1. ligového kola byla v úvodu druhé půle na tři čtvrtě hodiny přerušena kvůli výpadku elektřiny na stadiónu Juliska.

Foto: Michal Doležal, ČTK

V souboji záložník Dukly Patrik Gedeon (vlevo) a útočník Baníku Václav Svěrkoš.

Článek
Fotogalerie

Diváci viděli první velkou šanci až po dvaceti minutách. Odražený míč se dostal k volnému Markovi Hanouskovi, ale ten ze značky pokutového kopu vysoko přestřelil branku.

Ještě blíže gólu byl ve 33. minutě Čajič, jehož hlavičku ostravský brankář Pavlenka výborným zákrokem vytáhl na břevno. Na druhé straně Ghaňan Narh zakončil rychlou akci jen střelou do boční sítě.

Deset minut po přestávce na stadiónu vypadl elektrický proud i s celým osvětlením a rozhodčí Michal Paták musel utkání přerušit. Problémy s elektřinou byly na Julisce už během prvního poločasu. Až po tři čtvrtě hodiny se opět začalo hrát, přestože naskočila jen zhruba třetina z 96 světel a podmínky na hřišti nebyly ideální.

Oba týmy po dlouhé pauze začaly opatrně, ale pak se snažily útočit. Dukla si vyloženou možnost nevypracovala. V 82. minutě se střídající Kukec prokličkoval do zajímavého zakončení a jeho povedenou střelu domácí gólman Chudý vyrazil na roh.

Pražský tým tak doma v nejvyšší soutěži posedmé za sebou nezvítězil, Baník prodloužil sérii bez porážky na sedm utkání.

Dukla Praha - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Ratajová. ŽK: Čajič, Matěj Hanousek - Stronati, Frydrych, Mensah, Baránek. Diváci: 2425.
Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Gedeon, Čajič - Berger (84. Hlinka), Krmenčík (78. Beauguel), Juroška (64. Mareš). Trenér: Kozel.
Ostrava: Pavlenka - Frydrych, Stronati, Baránek, Holzer - Štěpán (66. Kukec), Greguš, Lindpere (40. Mensah), De Azevedo - Svěrkoš (89. Byrtus) - Narh. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: