Hlavní obsah

Ploješť - Plzeň 1:1Plzeň zachránil v nastavení Kolář. Viktoria veze z Rumunska naději na postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
75. Mutu 1 : 0
90. Kolář 1 : 1
Záznam online reportáže

Ploješť

Porážku odvrátili na poslední chvíli. Plzeňští fotbalisté vybojovali na hřišti rumunské Ploješti gólem střídajícího Daniela Koláře v nastaveném čase remízu 1:1 v úvodním duelu třetího předkola Evropské ligy, a tento výsledek jim uchovává reálnou naději na postup. Viktoria si sice příliš nenapravila dojem ze zatím rozpačitého úvodu sezóny, ale mimořádně důležitý gól v samotném závěru, který byl odpovědí na úvodní branku hvězdného Adriana Mutua, by mohl českého vicemistra nakopnout k lepším výkonům a většímu sebevědomí. Odveta se hraje za týden ve Štruncových sadech.

Foto: Milan Říský/Viktoria Plzeň, ČTK

Plzeňský Ondřej Vaněk před brankou Ploješti.

Článek
Fotogalerie

Plzeňský tým hned v úvodní čtvrthodině dvakrát podržel brankář Kozáčik, jenž hasil zaváhání svých spoluhráčů včasnými výběhy, když nejprve skluzem a včasným odkopem sebral míč Nepomucenovi, jenž se na něj řítil zcela sám. Následně dalším výběhem napravil neuvěřitelnou chybu stopera Procházky, po níž se tlačili do šance Albín s Tamuzem.

Mezitím ale byla blízko vedení Plzeň. Limberský našel na pravé straně volného Petrželu, jenž centrem za obranu výborně našel naběhnutého Bakoše, který ale hlavičkoval mimo bránu.

Rumunský tým se prezentoval solidním výkonem, ale nebezpečnější situace si vytvářela Viktoria. Gólmana Pecanhu prověřil ze střední vzdálenosti Václav Pilař. Obraně Petrolulu poté zatopil po Horváthově centru také Procházka a krátce nato hlavičkoval Ondřej Vaněk po Petrželově pasu jen pár decimetrů nad břevno.

Mutu dostál své pověsti

Před přestávkou nic nevytěžil z hodně nadějného průniku opět Vaněk a poločas tak skončil bez gólů. Plzeň se i po přestávce zkoušela tlačit do útoku, zároveň ale na hře Západočechů byla znát opatrnost, snaha především neinkasovat a ofenzivní akce neměly potřebnou podporu.

Tempo utkání empo ve druhé půli uvadalo, domácí fanoušky tak mohl rozjásat jen příchod slavného Adriana Mutua, jenž na začátku druhé půle vystřídal Albína. Bývalý hráč Interu Milán, Chelsea, Juventusu a celé řady dalších klubů nakonec dostál své reputaci.

Čtvrt hodiny před koncem nedosáhl Hubník před šestnáctkou na přihrávku domácího týmu a jeho zaváhání bleskově využil právě Mutu, střelou levačkou k tyči nedal brankáři Kozáčikovi šanci. A zdálo se, že může být ještě hůř, povzbuzených Rumunů najednou bylo všude plno.

Viktoriáni ale nezpanikařili a ještě se jim podařilo rozhýbat uvadající ofenzívu. V devadesáté minutě se už zdálo, že Bakoš poslal po Kovaříkově centru na zadní tyč míč do brány, balón ale nakonec jen prosvištěl kolem tyče.

Prakticky vzápětí už se ale hosté radovali. Kolář, jenž byl na hřišti teprve pět minut, si naběhl na parádní Horváthův oblouček a přesnou hlavičkou zařídil vyrovnání.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Petrolul Ploješť - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)
Branky: 75. Mutu - 90.+1 Kolář. Rozhodčí: Taylor - Beswick, Brooks (všichni Angl.). ŽK: Albín, Priso - Hubník, Řezník. Diváci: 14 000.
Ploješť: Pecanha - Alcénat, Geraldo Alves, Gerson, Fanchone - De Lucas, Hoban - Nepomuceno (74. Priso), Albín (56. Mutu), Teixeira - Tamuz (87. Nkoyi). Trenér: S. Lucescu.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník, Procházka, Limberský - Hořava (86. Kolář), Horváth - Petržela (75. Hrošovský), Vaněk, Pilař (82. Kovařík) - Bakoš. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články