Hlavní obsah

VIDEO: Briggs provokoval Klička při tréninku. Málem došlo na pěsti!

Miami

Nedá si pokoj a nedá... Kontroverzní americký boxer Shannon Briggs se stále nevzdává představy postavit se těžkotonážní světové jedničce Vladimiru Kličkovi. Ve snaze o další zviditelnění vtrhl i na médiím otevřený trénink ukrajinského šampióna, který se na Floridě chystá na zářijovou obhajobu titulu organizace IBF proti Bulharu Kubratu Pulevovi. Situace se vyhrotila a nebylo daleko k inzultaci.

Briggs provokoval Klička při tréninku

 
Článek

„Pulev. Kdo je to Pulev? Já jsem opravdový šampión a jsem ve formě, podívej," vykřikoval Briggs ke Kličkovi, který k „vetřelci" jen lakonicky prohodil: „Nevidíš, že trénuju?"

Dvaačtyřicetiletý bývalý šampión WBO, figurující momentálně až na 57. místě žebříčku královské třídy, se však nenechal odbýt. I s boxerskými rukavicemi vlezl ke Kličkovi do ringu, kde s provokacemi pokračoval:

„Už jsi unavený, co?," tázal se se smíchem poté, co o čtyři roky mladší Ukrajinec, jenž je současně držitelem také mistrovských pásů WBA, WBO i menší IBO, skončil se stínovým boxem. Vyzývavě kolem šampióna tancoval, vzápětí odstrčil Kličkovu pravici a vyštěkl na něj: „Ukaž mi tvář a já tě hned knokautuju."

One-man show ukončil Moorer

Konflikt hrozící eskalací však rázně ukončil bývalý mistr světa Michael Moorer, který rozkuráženého krajana opatrně vyvedl do rohu ringu a pak i mimo něj.

„Chci s tebou bojovat, ty víš, že to chci. Jsem připraven. Vím, že tě můžu porazit," pokračoval ještě Briggs v rétorice směrem k úřadující světové jedničce. Následně tréninkový sál opustil.

Poslední americký světový šampión v těžké váze (2006-2007) je myšlenkou zápasu s mladším z bratrské dvojice ukrajinských borců doslova posedlý. Letos v dubnu ztropil výtržnost v Düsseldorfu, kde vtrhl na tiskovou konferenci před Kličkovým zápasem s Australanem Alexem Leapaiem a domáhal se souboje o titul.

Kličkova povinná obhajoba proti Pulevovi je naplánována na 6. září do Hamburku a není vyloučeno, že prostořeký Shannon „The Cannon" okoření souboj nějakým dalším extravagantním výstupem.

„Prý už má i zarezervovanou letenku, ale jistě pamatujete, jak jeho poslední návštěva hansovního města skončila. V nemocnici," připomíná trochu škodolibě německý deník Bild čtyři roky starý výprask, který Briggs právě v Hamburku utržil od Vitalije Klička.

Reklama

Související témata: