Hlavní obsah

Liberec - Giurgiu 2:3Liberec se k zázraku ani nepřiblížil, také odvetu při loučení s Evropou prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Enache 0 : 1
45. Šural 1 : 1
45. Obročník 2 : 1
83. Rus 2 : 2
89. Bukari 2 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Loňská jízda až do jarního play off Evropské ligy se tentokrát opakovat nebude. A ani nemohla, protože fotbalisté Liberce momentálně mají dost starostí sami se sebou. Po hladké porážce 0:3 v Rumunsku v odvetě 3. předkola této soutěže rovněž podlehli Astře Giurgiu 2:3. Jejich pouť pohárovou Evropou tak končí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Josef Šural (vlevo) z Liberce a Valerica Gaman z Astry.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Slovanu v zázrak nevěřili, ochozy se zaplnily jen skromnou diváckou návštěvou. Domácí začali aktivně, tím spíše, že soupeř spoléhal na královský náskok z prvního zápasu a začal velmi vlažně. Astra však zároveň měla hodně prostoru k brejkům, a přesně to jí vyhovovalo. Navíc si během úvodní čtvrthodinky hráči Giurgiu hned třikrát poleželi na trávníku, aby potřebné minutky nastřádali.

Dlouho se hrálo bez šancí a s řadou nepřesností ve středu hřiště. Až ve 23. minutě si na dlouhý pas do vápna naběhl Budescu, a kdyby mu do střely v poslední chvíli neskočil Rajnoch, mohlo být definitivně jasno.

Slovan se směrem vpřed doslova pachtil a bilo do očí, jak nově poskládanému týmu ještě nefungují základní automatismy. Teprve ve 27. minutě se ke střele dostal Sackey, chvíli po něm pak Frýdek protáhl gólmana Lunga. Rumuni se ovšem ještě do přestávky přece jen dočkali. Ve chvíli, kdy se stoper Rajnoch ve středovém kruhu svíjel bolestí, využil volného prostoru Enache a v 37. minutě umístěnou střelou k tyči vyťal Liberci další facku.

Domácí kotel na to reagoval skandováním „Dejte jim bůra!". Přesně pět gólů v tu chvíli Slovan k postupu potřeboval...

Dva do přestávky přece jen stihl. Nejdřív Ďubek rozehrál přímý kop přesně a Šural si hlavičkou připomněl slavné pohárové trefy z minulé sezóny. A když rozhodčí nastavoval za polehávání hostů, k odraženému míči se dostal Obročník a poslal ho přesně k tyči. Liberec tak prakticky z ničeho vytěžil poločasové vedení 2:1.

Po přestávce Liberec takové gólové tempo neudržel, ale chuť mu zůstala. Lung chytil v 62. minutě Rajnochovu gólovou hlavičku, na druhé straně zase Hroššo zmařil Fataiovo sólo.

Výkon Slovanu byl ve druhém poločase sympatický, výhry se nicméně nedočkal. Stačil jeden bleskový brejk, rozborka liberecké obrany, a střídající Rus vyrovnal. Další náhradník Bukari pak v závěru sebral domácím i remízu. Hadaščok ještě nastřelil tyč, a tím Liberec v pohárech skončil.

Odvetný zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - Astra Giurgiu 2:3 (2:1)
Branky: 45. Šural, 45.+3 Obročník - 37. Enache, 83. Rus, 89. Bukari. Rozhodčí: Kučin - Bělskij, Chodin (všichni Kaz.). ŽK: Luckassen, Šural - Morais. Diváci: 2500. První zápas: 0:3.
Liberec: Hroššo - Mudra, Rajnoch, Pimpara, Fleišman - Obročník (65. Delarge), Sackey - Šural, Ďubek, Frýdek (73. Luckassen) - Hamulák (53. Hadaščok). Trenér: Slovák.
Giurgiu: Lung - Pliatsikas, Gaman, Oros, Morais - Yahaya, Laban (37. Seto) - Enache (74. Rus), Budescu, William - Fatai (78. Bukari). Trenér: Isaila.

Reklama

Související témata: