Hlavní obsah

Lyon - Ml.Boleslav 2:1Boleslav lichotivou remízu neudržela, Evropu opouští po dvou prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Lacazette 1 : 0
71. Milla (penalta) 1 : 1
89. Njié 2 : 1
Záznam online reportáže

Lyon

Zázrak se nekonal, fotbalisté Mladé Boleslavi ve čtvrteční odvetě 3. předkola Evropské ligy na hřišti Lyonu tříbrankové manko z prvního duelu nesmazali a jejich pouť soutěží končí. Na půdě francouzského soka sahali po lichotivé remíze, ale v předposlední minutě inkasovali a museli překousnout druhou prohru.

Foto: Josef Mašek, ČTK

Jan Štohanzl z Boleslavi (vlevo) a Christophe Jallet z Lyonu.

Článek

Hostující trenér Karel Jarolím nakonec i přes jisté pochybnosti znovu vsadili na brankáře Hrušku, jemuž se poslední dva zápasy nevydařily a vydatně se podepsal pod prohru v úvodním duelu s Lyonem i ligový krach s pražskou Duklou.

Lyon pod dojmem velkého náskoku z prvního duelu začal poněkud vlažně, ale po šestnácti minutách byl Lacazette blízko gólu, když z přímého kopu jen o milimetry minul branku. Hosté odpověděli hned prvním výpadem, když po rohovém kopu trefil Štohanzl břevno odkryté svatyně, z které špatně vyběhnul brankář Lopes na vysoký centr.

Boleslavští se sice snažili, ale do vyložené šance se nedostali, tudíž na zázrak v podobě postupu pomýšlet nemohli. Naopak měli veliké štěstí, když po půlhodině při brejku Lacazetteho s Benziou na osamoceného Hrušku vyřešili domácí borci situaci přihrávkou do ofsajdu. I proto drželi Středočeši v poločase lichotivou remízu.

Brzy po obrátce však inkasovali po chybě Navrátila, který nedůrazně bránil Fekira, po jehož akci Lacazette pohodlně dorazil míč do sítě - 1:0. Fekir vzápětí střelou z hranice pokutového území těsně minul hostující branku.

Středočeši se však nevzdali a po faulu Koného na Skaláka ve velkém vápně dostali šanci k vyrovnání z pokutového kopu: Milla dloubáčkem do středu branky proměnil - 1:1.

Lyon se nehodlal smířit se ztrátou před domácím publikem a postupně svíral českého soka v ofenzivních kleštích. Během posledních dvanácti minut se Středočeši nebyli schopní osvobodit a kloudně zaútočit. Jejich naději na remízu držel Hruška, který skvěle lapil ránu Ferriho a bravurně vyrazil i pokus Malbranqueho.

V předposlední minutě však nedokázal při přečíslení domácího týmu zkrotit ránu Njiého - 2:1. Ve čtvrté minutě nastavení pak mohl náskok Lyonu navýšit Benzia, ale jeho dělovku do šibenice Hruška vyrazil, a tak Středočeši soutěž opustili po přijatelné jednogólové prohře.

Odvetný zápas 3. předkola Evropské ligy:
Olympique Lyon - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0)
Branky: 58. Lacazette, 89. Njié - 71. Milla z pen. Rozhodčí: Klossner - Vogel, Jobin (všichni Švýc.). ŽK: Umtiti, Fekir, B. Koné - Bořil, Rosa, Ďuriš, Navrátil, Šultes. Diváci: 22 717. První zápas: 4:1, postoupil Lyon.
Lyon: Lopes - Jallet, Rose (53. Ferri), Umtiti, Bedimo (36. B. Koné) - Tolisso, Gonalons, Malbranque - Fekir - Lacazette (72. Njié), Benzia. Trenér: Fournier.
M. Boleslav: Hruška - Bořil, Navrátil, Smejkal, Rosa - Milla, Ščuk - Skalák (79. Bartl), Šisler (71. Magera), Štohanzl - Ďuriš (68. Šultes). Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: