Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jablonec 1:2Klokani na favorita dotírali, po mizerné první půli ale s Jabloncem prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Rossi 0 : 1
46. Kopic 0 : 2
60. Bratanovič 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Vytvořili si aspoň tlak a šli za vyrovnáním, nakonec však na body nedosáhli. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 musejí litovat především mizerného prvního poločasu, kvůli němuž v duelu 4. ligového kola doma podlehli favorizovanému Jablonci 1:2. Pustili hosty do dvoubrankového vedení, což byl příliš velký luxus, ofenziva v závěru zápasu už byla marná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký kapitán Tomáš Hübschman v duelu 4. kola Synot ligy na trávníku vršovických Bohemians.

Článek

Bohemians vyhráli poslední květnové utkání v Jablonci, kde udělali rozhodující krok k záchraně, předtím však Baumit neporazili v 15 ligových duelech za sebou. Po třech ligových kolech klokani ztráceli na svého ambiciózního soupeře jen bod, takže si troufali na další zisk.

Začátek zápasu ovšem vyšel favoritovi. Jablonec se hned z první šance ujal vedení. Kopic dostal v 10. minutě spoustu času a místa proniknout do šestnáctky, přihrál neobsazenému Rossimu a brazilský legionář umístěnou střelou po zemi snadno otevřel skóre.

Zatímco hosté získali potřebný klid, Bohemka se pachtila směrem k brance soupeře s velkými problémy a s řadou nepřesností. Fanoušky pak notně vystrašil brankář Švenger, který při rozehrávce málem daroval míč dotírajícímu Crnkičovi. Hosté také hrozili ze standardních situací a po jedné z nich spálil velkou šanci Doležal. Klokani se prezentovali aspoň Engelmannovou střelou zdálky, jinak byli neškodní. A v závěru první půle navíc hořeli v obraně. Do velké šance se dostal jablonecký Novák a po něm také Crnkič.

Druhému gólu klokani stejně neušli, dostali ho hned v první minutě druhého poločasu. Kopic měl v šestnáctce zase spoustu místa, tentokrát ovšem skóroval sám. Autor druhého gólu pak naservíroval další Doležalovi, ale ten jen trefil Švengra. Domácí ožili, Rada nejdřív v šanci napálil míč do Doležalova břicha, v 60. minutě však už snížil Bratanovič.

Tlak domácích přišel příliš pozdě, vyčítat si mohou nepovedený první poločas. Bohemians tak doma podlehli Jablonci již pětkrát za sebou.

4. kolo fotbalové Synot ligy:
Bohemians Praha 1905 - Baumit Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 60. Bratanovič - 10. Rossi, 46. Kopic. Rozhodčí: Hrubeš - J. Paták, Mokrusch. ŽK: Pernica (Jabl.). Diváci: 4103.
Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec, Bratanovič (74. Lietava), Mosquera (82. Bartek) - Mikuš. Trenér Pivarník.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Mišůn, F. Novák - Rossi, Hübschman - Kopic (90. Moulis), Pospíšil (74. Čížek), Crnkič (81. Kubista) - Doležal. Trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: