Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Příbram 4:1Mladá Boleslav využila dlouhou přesilovku a rozstřílela Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Wágner (penalta) 1 : 0
18. Wágner 2 : 0
27. Řezníček 2 : 1
29. Bořil 3 : 1
56. Skalák 4 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 4. ligového kola Příbram 4:1. Hosté hráli od 15. minuty bez vyloučeného Martina Husára a pak čtyřikrát inkasovali. Z penalty otevřel skóre Tomáš Wágner, stejný hráč vzápětí zvýšil. V 27. minutě snížil Jakub Řezníček, ale dvě minuty nato přidal třetí gól domácích Jan Bořil a skóre uzavřel po pauze Jiří Skalák. Boleslav slaví první domácí výhru v sezóně, naopak Příbram stále čeká na úvodní vítězství v novém ligovém ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Boleslavi se radují z prvního gólu útočníka Tomáše Wágnera (zády).

Článek

Mladá Boleslav před středočeským derby vstřelila v úvodních třech kolech jen jediný gól. Trenér Karel Jarolím proto ve snaze o zvýšení produktivity k obvyklému hrotu Ďurišovi posunul do útoku také Wágnera a navíc poprvé zařadil do sestavy francouzskou posilu Tavarese, kterého vedl už ve Slavii.

Příbramský odchovanec Wágner se za nasazení proti mateřskému klubu brzy odvděčil prvními dvěma góly v mladoboleslavském dresu. Nejprve v 16. minutě proměnil penaltu po zákroku příbramského Husára, který na brankové čáře rukou vyrazil Ščukovu střelu a byl vyloučen. Boleslav zahrávala v součtu s Evropskou ligou už čtvrtou penaltu v sezóně, proměnila tři z nich.

Hosté v oslabení po dvou minutách inkasovali druhý gól, Wágner dorážel k tyči po Skalákově akci. Byla to vůbec první mladoboleslavská branka ze hry v tomto ligovém ročníku.

Příbram snížila v 27. minutě po chybě mladoboleslavské obrany, která nechala propadnout Pilíkův centr k Řezníčkovi a útočník, jenž v týmu kouče Čuhela hostuje právě z Boleslavi, snadno snížil. Dvougólové vedení však domácím vrátil o dvě minuty později Bořil, když po individuálním průniku levou stranou zakroutil střelu přibližně z dvaceti metrů přesně k tyči.

Druhý poločas začal vlažně. Mladé Boleslavi vyhovovalo vedení 3:1 a hosté se do šancí nedostávali. Až po deseti minutách zvedl diváky ze sedadel gól Skaláka, který se trefil z pětadvaceti metrů obloučkem odrazem o břevno.

Závěr zápasu se už jen dohrával. Šanci domácího Magery chytil Boháč, na druhé straně si Hruška poradil s ojedinělou střelou v podání Slepičky.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 4:1 (3:1)
Branky: 16. z pen. a 18. Wágner, 29. Bořil, 56. Skalák - 27. Řezníček. Rozhodčí: Houdek - Štěrba, Kotík. ŽK: Bartl - Neves. ČK: 15. Husár (Příbram). Diváci: 3150.
Mladá Boleslav: Hruška - Bartl, Rosa, Smejkal, Bořil - Skalák, Ščuk, Tavares, Milla (25. Magera) - Wágner (71. Šisler), Ďuriš (62. M. Vukadinovič). Trenér: K. Jarolím.
Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Neves, Husár - Tarczal, Hnaníček - Jiří Mareš (59. Danoski), Fillo (83. Tregler), Pilík - Řezníček (61. Slepička). Trenér: Čuhel.

Reklama

Související témata: