Hlavní obsah

Teplice - Liberec 2:2Slovan dál čeká na první výhru. Dvě vydařené standardky na víc nestačily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Hadaščok 0 : 1
63. Vůch 1 : 1
79. Krob (penalta) 2 : 1
88. Luckassen 2 : 2
Záznam online reportáže

První výhry v sezóně se fotbalisté Liberce nedočkali, přestože v Teplicích byli lepším týmem. V utkání 5. kola Synot ligy museli nakonec zachraňovat alespoň remízu, kterou jim v samém závěru zařídil po standardní situaci nizozemský útočník Kevin Luckassen.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický obránce Jan Krob (vpravo) brání libereckého útočníka Vojtěcha Hadaščoka.

Článek
Fotogalerie

Slovan začal velmi odvážně. Nebojácně využíval každé šance na zteč domácí svatyně a ve srovnání s teplickými borci byl v kombinaci přesnější, rychlejší a nápaditější. Tudíž nebylo divu, že svěřenci trenéra Samuela Slováka byli nebezpečnější než domácí. Jenže jim v koncovce chyběla větší rozvaha. Mnohdy se o dobrou střeleckou pozici připravili vlastní zbrklostí, jindy zastavil jejich pokus pozorný Grigar.

Tepličtí se nemohli dostat do tempa. I proto, že nebyli schopní kloudně si přihrát a měli neuvěřitelné množství ztrát i v situacích, kdy nebyli pod tlakem protihráčů. Po dvaceti minutách pak musel Ljevakovič skluzem po dlouhém sprintu hasit rodící se příležitost Ďubeka.

Liberečtí postupně získali převahu, ale chybělo gólové vyjádření. Frýdek pálil těsně vedle, Šurala dvakrát vychytal Grigar, a když Jablonský minul snadný centr do pokutového území, Šural okamžik možnosti střílet do prázdné branky prováhal.

Brzy po změně stran se hosté však už dočkali díky parádně rozehrané standardní situaci, po níž Frýdek poslal přízemní centr z levé strany napříč pokutovým územím a Hadaščok pálil neomylně. A vzápětí mohlo být domácím ještě hůř, Frýdkovu dělovku ale Grigar lapil.

Luckassen zařídil v závěru dělbu bodů

Domácí mohl nastartovat v 61. minutě Litsingi, ale jeho křížnou ránu z pravé strany Kolář výtečně vyrazil. Vzápětí ovšem kapituloval, když si střílený centr Vůcha srazil do sítě Pokorný.

Domácí trenér Ščasný v touze po vítězství provedl tři změny a Tepličtí se dostávali častěji do koncovky. Třináct minut před koncem pronikajícího Litsingiho v pokutovém území fauloval Frýdek a Krob z pokutového kopu poslal Teplice do vedení. Po centru Kapolonga z levé strany pak mohl definitivně rozhodnout Litsingi, ale z malého vápna nedokázal trefit odkrytou branku.

Liberečtí už se moc k ofenzivě nedostali, přesto se dočkali bodového zisku, když rohový kop Šurala trknul hlavou do sítě Luckassen. Pro Liberec šlo o hořkou dělbu bodů.

5. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Teplice - Slovan Liberec 2:2 (0:0)
Branky: 63. Vůch, 79. Krob z pen. - 52. Hadaščok, 88. Luckassen. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Urban. ŽK: Pimpara, Hadaščok, Fleišman, Frýdek, Šural, Luckassen (všichni Liberec). Diváci: 5720.
Teplice: Grigar - Matula (73. Vondrášek), Lüftner, Jablonský, Krob - Takács (46. Táborský), Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Nivaldo - Mahmutovič (55. Kapolongo). Trenér: Ščasný.
Liberec: Kolář - Coufal, Pokorný, Pimpara, Fleišman - Hadaščok (81. Luckassen), Obročnik (65. Dydowicz), Ďubek, Sackey (65. Pavelka), Frýdek - Šural. Trenér: Slovák.
Porazí Liberec v příštím ligovém kole doma Ostravu?
Ano
51,6 %
Ne
48,4 %
Celkem hlasovalo 2735 čtenářů.

Reklama

Související témata: