Hlavní obsah

Kvitová - Mladenovicová 6:1, 6:0Kvitová rozprášila Mladenovicovou, Rosol z US Open překvapivě vypadl

Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová bez problémů postoupila do 2. kola US Open, když v prvním kole přešla přes Francouzku Kristinu Mladenovicovou po setech 6:1 a 6:0. V zápasech druhého kola se představily také Karolína Plíšková a Barbora Záhlavová-Strýcová. Mladší ze sester Plíškových zdolala Yvonne Meusburgerovou z Rakouska 6:2 a 6:2 a Barbora Záhlavová-Strýcová přešla přes Australanku Ashleigh Bartyovou po setech 6:1 a 6:3. Na turnaji naopak překvapivě končí devětadvacátý nasazený Lukáš Rosol, který nestačil na Chorvata Borna Čoriče.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Tenistka Petra Kvitová v utkání 1. kola US Open.

Článek

Po titulu v New Havenu z minulého týdne předvedla Kvitová skvělou hru i na US Open. Na centrkurtu působila jistě, hrála podle svého zvyku agresivně a dobře podávala. Jediný brejkbol soupeřky odvrátila esem a z výhry se radovala za 54 minut. Nezopakovala tak rok 2011, kdy po triumfu ve Wimbledonu prohrála na US Open hned v 1. kole.

Soupeřkou Kvitové ve druhém kole bude krajanka Petra Cetkovská, která porazila Kláru Koukalovou 6:1, 2:6, 6:4.  Proti Češkám se Kvitové letos daří, vyhrála všech osm zápasů.

Devětadvacátý nasazený Rosol v utkání s Čoričem nevyužil pět brejkbolů a sám přišel o podání pětkrát. Na US Open tak ani napočtvrté nepřešel přes první kolo. Českým mužům se zatím ve Flushing Meadows nedaří - s kvalifikantem prohrál v pondělí i Radek Štěpánek a Jiří Veselý nestačil na favorizovaného Švýcara Stanislase Wawrinku. Vylepšit bilanci se pokusí ve středu šestý nasazený Tomáš Berdych.

Karolína Plíšková poprvé na US Open ve 2. kole

Dvaadvacetiletá Karolína Plíšková porazila Rakušanku Yvonne Meusburgerovou hladce dvakrát 6:2 a poprvé si na US Open zahraje 2. kolo. Postupem do 2. kola napodobila své výkony z předchozích letošních grandslamů. V souboji o premiérový postup do 3. kola na grandslamu ji čeká osmá nasazená Ana Ivanovičová ze Srbska, s kterou ještě nehrála.

Meusburgerová po porážce s Plíškovou oznámila konec kariéry. "Tohle byl můj poslední zápas," řekla agentuře APA třicetiletá Rakušanka, která vyhrála jeden turnaj WTA. Loni získala titul na domácí půdě v Bad Gasteinu po finálové výhře nad Andreou Hlaváčkovou.

Uspěla i čtvrtfinalistka Wimbledonu Záhlavová-Strýcová, která zdolala Australanku Ashleigh Bartyovou 6:1 a 6:3. Záhlavová-Strýcová prožívá životní sezónu, je poprvé v elitní třicítce žebříčku WTA a na grandslamu ve dvouhře mezi nasazenými. Jako třicítka v New Yorku roli zvládla a Bartyovou přehrála za hodinu a pět minut. Druhé kolo si na US Open zahraje stejně jako v roce 2009, při dalších šesti startech vypadla v 1. kole.

US Open, 1. kolo žen:
Kvitová - Mladenovicová 6:1, 6:0.
Tenisový grandslamový turnaj US Open (tvrdý povrch, dotace 38,251 milionu dolarů):
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Čorič (Chorv.) - Rosol (29-ČR) 6:4, 6:1, 6:2.
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Kar. Plíšková (ČR) - Meusburgerová (Rak.) 6:2, 6:2
Záhlavová-Strýcová (30-ČR) - Bartyová (Austr.) 6:1, 6:3
Cetkovská (ČR) - Koukalová (ČR) 6:1, 2:6, 6:4
Ostatní výsledky US Open zde.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner