Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Hradec 1:1V Ďolíčku se dělily body po penaltách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Jindřišek (penalta) 1 : 0
32. Dvořák (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Bohemians není doma souzeno. Ani napotřetí doma nevyhráli, i když v sobotu v podvečer hostili teoreticky nejjednoduššího soupeře - nováčka z Hradce Králové. Vedení se ujali po penaltě, kterou proměnil Jindřišek, ale Dvořák ještě v první půli rovněž z pokutového kopu srovnal. Další regulérní gól už nepadl, takže hosté odjížděli spokojenější.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians 1905 Mosquera (vlevo) slaví se spoluhráčem Matúšem Mikušem gól.

Článek

Vyhrát konečně doma. To byl cíl, s nímž šli klokani do sobotního duelu s nováčkem z Hradce. A šli za ním důrazně od úvodního hvizdu. Po třech minutách se dostali k rohovému kopu. Kotiš přidržel v šestnáctce Radu a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Jindřišek poslal míč nekompromisně k pravé tyči. Koubek neměl šanci. Tenhle moment ale jako by víc uškodil domácím.

Radova nesmyslná ruka

Najednou začali hrát na jistotu, stopeři si vyměňovali přihrávky a hosté se stačili zformovat. Inkasovaný gól je rozhodně nesrazil do kolen. Naopak. Po deseti minutách si Halilovič vyměnil míč s A. Čermákem, ten se najednou objevil sám před Švengrem, ale svého bývalého spoluhráče z Letné nedokázal prostřelit. Domácí nebrali vážně ani druhé varování, kdy centr do šestnáctky prodloužil dlouhán Rolko na Dvořáka, jenže z jeho hlavy mířil míč o pár centimetrů vedle pravé tyče. Hradec se snažil o rychlou kombinaci, ale nejpozději čtvrtá přihrávka skončila na kopačkách domácích.

Klokani se dostávali do tempa jen obtížně. Jedinou další vyvedenou akcí z jejich strana byla v první půlhodině už jen střela Mosquery, s níž si ale Koubek poradil. Šok přišel na druhé straně, když Rada zahrál při rohovém kopu naprosto nesmyslně rukou a Dvořák přízemní ránou z penalty srovnal. Hosté byli lepší a mohli i vést. Mareš vyslal z téměř čtyřiceti metrů tvrdou ránu, kterou Švenger s námahou vytlačil na roh. Vzápětí jeho pozornost přesnou hlavičkou prověřil Dvořák. Ve vedoucí trefu však Hradec svoji převahu neproměnil, ale domácí jeho branku z ojedinělých akcí také neohrozili.

Nerad trefil jen tyč

Po změně stran přeci jenom domácí zvýšili tempo a dokonce dali gól. Jeho autor Mikuš byl ale v ofsajdu, takže radost ihned opadla. Tlak Bohemky ale pokračoval, ale bez efektu. Většinu míčů, směřujících do nebezpečných prostor odvrátil zkušený Rolko. A mohl se zapsat i mezi střelce. Štípkův centr po rozehraném rohovém kopu lízl pravou tyč. Na míč ale nedosáhl ani doskakující Chleboun. Aktivita hostí ale nebyla zdaleka taková, jako v první půli.

Po hodině hry roztleskal Ďolíček střídající Nerad, jenže jeho pěkná technická střela orazítkovala jen pravou tyč. Chybělo pár centimetrů, Koubek neměl v tu chvíli nárok. Krátce na to protáhl Koubka další střídající hráč Lietava. Po další rychlé akci domácí pálil ve výhodné pozici Šmíd jen do boční sítě.

6. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 1:1 (1:1)
Branky: 4. Jindřišek z pen. - 32. P. Dvořák z pen. Rozhodčí: Ardeleanu - Blažej, Hrabovský. ŽK: Engelmann - Kotiš, Križko, P. Mareš, P. Dvořák. Diváci: 4686.
Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec (82. Bartek), Mosquera, Bratanovič (61. Nerad) - Mikuš (68. Lietava). Trenér: Pivarník.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, P. Mareš - Križko, Kotiš - Štípek, A. Čermák (72. P. Černý), Halilovič (60. Šultes) - P. Dvořák (84. Prokeš). Trenér: Prokopec.

Reklama