Hlavní obsah

Plzeň - Dukla 2:1Plzeň otočila duel s Duklou a vede ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Beauguel 0 : 1
49. Vaněk 1 : 1
61. Procházka 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalisté Plzně v 6. ligovém kole doma porazili Duklu 2:1 a připravili Pražanům první porážku v této sezoně nejvyšší soutěže. Viktoria se zároveň dostala na první místo tabulky o bod před Slavii a Spartu. Hosté přitom v Plzni vedli gólem Francouze Beauguela, ovšem aktivně hrající domácí po změně stran otočili skóre zásluhou Vaňka a Procházky. Dukla navíc dohrávala od 64. minuty bez vyloučeného Mareše.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský Ondřej Vaněk střílí proti Dukle.

Článek

Plzeň musela na poslední chvíli udělat změnu v sestavě, když se při rozcvičce zranil stoper Hubník a místo něj šel do hry Hejda. V záloze pak dostal šanci Vaněk. Změny udělala i Dukla. Do branky se poprvé v sezoně postavil Rada, který nahradil Chudého a rozhodně se nenudil.

Domácí si od začátku vytvářeli tlak a často se pouštěli do zakončení, podobně jako před týdnem na Slavii však dopláceli na malou efektivitu. Když už Chramosta míč dostal do sítě, stalo se tak z těsného ofsajdu.

To Dukla využila první šanci. Levý bek Matěj Hanousek se prohnal kolem čerstvého reprezentanta Řezníka, poslal před branku centr a francouzský útočník Beauguel využil svých dlouhých nohou, předskočil obránce a špičkou tečoval míč do sítě.

Plzeň se poté snažila o vyrovnání, ale zahazovala i ty nejvyloženější šance. Chramosta se dostal za obranu a sám před gólmanem poslal míč metr vedle. Zklamal i v další šanci a vedle pálil také Kolář.

Vaněk v akrobatické pozici trefil jen brankáře Radu a Limberského přímý kop rozehraný ve stylu plážového fotbalu tečovala zeď mimo. V závěru poločasu naopak mohla své vedení navýšit Dukla, ale Karavajevova střela skončila těsně vedle a Bergra vychytal ve velké šanci Kozáčik.

Plzeň se dočkala až v úvodu druhé půle. Chramosta tentokráte nahrával do malého vápna a Vaněk zblízka protlačil míč do sítě.

Domácí se v utkání několikrát pokoušeli o poměrně netradiční rozehrávky standardních situací a jedna z nich jim nakonec přinesla vítězný gól. Procházka se dlouho tvářil, že bude sám rozehrávat přímý kop ze 35 metrů, nakonec se však rozeběhl do vápna, obránci Dukly jeho pohyb nezachytili a plzeňský stoper po Hrošovského centru hlavou rozhodl.

Hned vzápětí navíc Plzni vyšel brejk po přímém kopu Dukly. Kozáčik dlouhým výhozem poslal do sóla Pilaře, kterého musel Mareš zastavit jen faulem a rozhodčí mu v 64. minutě ukázal červenou kartu. Definitivně rozhodnout mohl Pilař, ale ve vyložené šanci rovněž minul. Oslabená Dukla už se však nezmohla na odpor. Nepomohl jí ani Španěl Néstor, který v lize naskočil poprvé od vážného zranění ze zimní přípravy.

6. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Dukla Praha 2:1 (0:1)
Branky: 49. Vaněk, 61. Procházka - 23. Beauguel. Rozhodčí: M. Paták - Pospíšil, Fišer. ŽK: Řezník, Vaněk - Matěj Hanousek, Vorel, Štetina, Manzia. ČK: 64. Jakub Mareš (Dukla). Diváci: 10.946.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (82. Hořava), D. Kolář, Pilař (90. Kovařík) - Chramosta (74. Tecl). Trenér: M. Koubek.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Hlinka (84. Manzia), Marek Hanousek, Považanec (68. Čajič) - Berger (79. Néstor), Beauguel, Jakub Mareš. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: