Hlavní obsah

Liberec - Brno 3:5Liberec éru po Nedvědovi začal prohrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Valský 1 : 0
11. Ptáček 1 : 1
27. Vampola 2 : 1
29. Hruška (trestné střílení) 2 : 2
30. Škoula 3 : 2
37. Káňa 3 : 3
47. Němec 3 : 4
53. Hruška 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce prohráli v prvním kole extraligy doma s Kometou Brno 3:5 a éru po odchodu dlouholetého lídra Petra Nedvěda tak začali porážkou. Vyrovnanou bitvu rozhodl finalista uplynulého ročníku ve třetí třetině. Dvěma góly se na výhře Komety podílel útočník Jan Hruška.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Komety Brno v nové sezóně František Ptáček (vpravo) se raduje se spoluhráči.

Článek

První velikou šanci utkání měl liberecký Bulíř, ale jeho pokus o blafák Čiliak betonem zvládl. Poté se několikrát prezentovali i hosté, ale skóre se změnilo až v 10. minutě. To ve čtyřminutové přesilovce udeřil Valský. O necelou minutu ale hosté z nenápadné akce vyrovnali a zasloužil se o to veterán Ptáček

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí, Derner se po návratu z trestné lavice dostal tváří v tvář Čiliakovi, ale ten jeho první střelu vyrazil a z dorážky mířil liberecký bek jen do tyče. Ve 27. minutě se ve hře čtyři na čtyři prosadil Vampola, jehož bekhendovou střelu si srazil do branky Káňa.

O chvíli později ale fauloval Voráček unikajícího Hrušku a brněnský útočník nabídnutou šancí v podobě trestného střílení nepohrdl a vyrovnal na 2:2. O minutu později ale šel Liberec znovu do vedení, Čiliaka překonal bekhendovou střelou obránce Škoula, který si z druhé vlny najel na Vampolovu přihrávku. V závěru třetiny ale předvedli brněnští ukázkový protiútok a Káňa napravil svůj vlastní gól, tentokrát překonal Lašáka a vyrovnal na 3:3.

Úvod třetího dějství byl opatrný z obou stran. Ve 47. minutě se ale parádně trefil z mezikruží Němec a Brno šlo poprvé v utkání do vedení. Vyrovnat mohl v 51. minutě Vampola, ale jeho bekhend vyrazil Čiliak. Domácí útočník byl pak v 53. minutě smutným hrdinou okamžiku. Po jeho faulu hrála Kometa přesilovku, velice brzy jí využil Hruška a zvýšil již na 5:3. Při vyloučení Kempného zkusili liberečtí vylepšit přesilovku hrou bez brankáře, ale skórovat se jim nepodařilo. V závěru ještě netrefil prázdnou libereckou branku Jakub Svoboda, ale na vítězství Brna to nic nezměnilo.

1. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Valský (Filippi, Bulíř), 27. Vampola, 30. Škoula (Vampola, J. Vlach) - 11. Ptáček (P. Ton), 29. J. Hruška z trest. střílení, 37. J. Káňa (T. Svoboda, Kuboš), 47. V. Němec (J. Káňa), 53. J. Hruška (Ostřížek, P. Ton). Rozhodčí: Turčan, Wagner - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5312.
Liberec: Lašák - Voráček, Škoula, Derner, Gřegořek, Výtisk, Vitásek, Plutnar - Krenželok, Bulík, Bartek - J. Vlach, Vampola, Urban - Bulíř, Filippi, Valský - Kica, K. Jass. Trenéři: Hynek a M. Černý.
Brno: Čiliak - Jan Hanzlík, Kuboš, Kempný, König, Malec, Ptáček - J. Hruška, Ostřížek, P. Ton - J. Káňa, V. Němec, T. Svoboda - Dočekal, H. Zohorna, Jakub Svoboda - Vondráček, Raška, P. Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Reklama

Související témata: